Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.1.10

Η Ετήσια Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Πρόεδρο της Βουλής

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2009
Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γιώργο Κούρτη ο οποίος του παρέδωσε την ετήσια έκθεση του ανωτάτου δικαστηρίου για το οικονομικό έτος 2007.



Παραλαμβάνοντας την Έκθεση ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πολύτιμο κείμενο το οποίο πρέπει να μελετηθεί και να συζητηθεί από την Εθνική Αντιπροσωπεία όχι μόνο στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές αλλά και στην Ολομέλεια του σώματος».

«Τελευταία φορά που συζητήθηκε Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν ο Ιανουάριος του 2004», σημείωσε ο κ. Πετσάλνικος, ενώ υπογραμμίζοντας τη σημασία της, καθώς και τον ευρύτερο ρόλο του ανωτάτου δικαστηρίου τόνισε: «Πρέπει να επαγρυπνεί και να περιφρουρεί τη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και την απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, ιδιαίτερα γιατί βρισκόμαστε σε μια εποχή που υπάρχει αδήριτη ανάγκη, περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε, να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και νομιμότητα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση από την εκτελεστική εξουσία, από την τοπική αυτοδιοίκηση και απ’ όλους μας».

«Το δημόσιο χρήμα είναι ιδρώτας του Έλληνα φορολογούμενου, του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο υψηλής ποιότητας έργο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να βελτιωθεί η ταχύτητα στη διενέργεια ελέγχων και στην έκδοση αποφάσεων και με την απαιτούμενη στελέχωση, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, ενώ τόνισε τη σημασία της πρόληψης, ώστε να αποτρέπονται τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαβεβαίωσε τον κ. Πετσάλνικο ότι το δικαστήριο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια διενεργώντας συστηματικούς ελέγχους, αλλά και ανταποκρινόμενο σε οποιαδήποτε αίτηση και μεμονωμένων πολιτών που καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης