Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.2.10

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ κ.GUIDO WESTERWELLE

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Dr.GUIDO WESTERWELLE
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
2.2.2010

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με χαρά σας καλωσορίζω και χαίρομαι γιατί είναι μια περίοδος ενδιαφέρουσα όχι μονάχα για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ελπίζω - είμαι βέβαιος - ότι εμείς θα ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά πρέπει να το πιστέψετε και εσείς ότι η Ελλάδα έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να ξεπεράσει την κρίση. Άλλωστε, νομίζω ότι οι δυσκολίες της Ελλάδος είναι γενικότερες δυσκολίες. Βλέπω στην Ισπανία το έλλειμμα, υπάρχουν και εκεί αρκετές δυσκολίες και νομίζω ότι είναι γενικότερη δυσκολία για το νόμισμά μας, το ευρώ.





Dr.GUIDO WESTERWELLE: Καταρχήν σας ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε, γι’αυτή τη θερμή υποδοχή. Θα ήθελα να σας πω ότι έχω έρθει στην Ελλάδα κατά το παρελθόν επανειλημμένως και χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκετε χρόνο και τον διαθέτετε για μένα.



Όχι μόνο η Γερμανία αλλά και εγώ προσωπικά νιώθω πολύ στενά συνδεδεμένος με την Ελλάδα. Ενδεικτικά σας λέγω ότι ο καθηγητής μου, στον οποίο έγραψα τη διδακτορική μου εργασία, είναι ο κ.Δημήτρης Τσάτσος.



Και νιώθουμε πραγματικά μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Ελλάδας να μπορέσει να υπερβεί αυτή την κρίση.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης