Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.3.10

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με Παμμακεδονικές Ενώσεις

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2010
O Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου με επικεφαλής την Ύπατη Πρόεδρο Παμμακεδονικών Ενώσεων ΗΠΑ και Πρόεδρο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κυρία Ν. Γκατζούλη.



Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία εξέφρασε αισθήματα υπερηφάνειας για το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά από συστάσεως Ελληνικού Κοινοβουλίου που Μακεδόνας αναλαμβάνει Πρόεδρος της Βουλής. Εκφράζοντας τα αισθήματα των ανά την Οικουμένη συμπατριωτών μας η αντιπροσωπεία μετέφερε την ανησυχία των περίπου 3,5 εκατομμυρίων ομογενών καταγομένων από την Μακεδονία για τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες της γείτονος χώρας των Σκοπίων, προς οικειοποίηση της ιστορίας και συρρίκνωση του ελληνικού πολιτισμού.

Ο κ. Πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας τη δική του Μακεδονική καταγωγή, υπογράμμισε ότι, όπως έδειξε και η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, βασική επιδίωξη της Ελλάδας είναι ονομασία της γείτονος χώρας που θα ισχύει έναντι πάντων και δεν θα επιτρέπει την ύπαρξη «γκρίζων ζωνών».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης