Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.3.10

Επίδοση της Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη στον Πρόεδρο της Βουλής

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2010
Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, συναντήθηκε με τον Συνήγορο του Πολίτη, κ. Γιώργο Καμίνη, ο οποίος του παρέδωσε την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2009.



Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Πετσάλνικος και ο κ. Καμίνης δήλωσαν:



Πρόεδρος της Βουλής: «Να δημιουργήσουμε έναν δημόσιο τομέα

που θα σέβεται τον πολίτη και δεν θα είναι ο τύραννός του»



«Ο θεσμός του Συνηγόρου του Πολίτη καταξιώθηκε στην πράξη γιατί όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του είναι δίπλα στον πολίτη που έρχεται καθημερινά σε επαφή με το δημόσιο και πολλές φορές αυτή η καθημερινή επαφή είναι οδυνηρή, θα έλεγα, για τον πολίτη. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται να γίνουν σημαντικές θεσμικές αλλαγές. Σε αυτό το δρόμο είμαστε και στο πλαίσιο αυτό είναι και τα νομοσχέδια που ήδη ψηφίστηκαν αλλά και αυτά που ακολουθούν. Οι αλλαγές που θέλουμε όλοι να γίνουν θα πρέπει να είναι βαθειές, ριζοσπαστικές, για να δημιουργήσουμε ένα άλλο δημόσιο, παραγωγικό, αποδοτικό και πάνω απ’ όλα ένα δημόσιο τομέα που θα σέβεται τον πολίτη, θα είναι δίπλα του και δεν θα είναι ο τύραννός του.

Η Έκθεση αυτή είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ χρήσιμη για όλους μας, εμείς θα την διανείμουμε σε όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων αλλά εκτιμώ ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για την κυβέρνηση. Πρέπει τώρα να κάνουμε αυτές τις βασικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα γιατί δεν έχουμε άλλη ευκαιρία ως χώρα.

Να μεταφέρετε τα συγχαρητήρια και στους συνεργάτες σας για όλη αυτή την τόσο σημαντική δουλειά».



Συνήγορος του Πολίτη: «Ραγδαία η αύξηση των αναφορών»



«Κύριε Πρόεδρε, αυτή η ετήσια Έκθεση για το έτος 2009 νομίζω ότι αποδίδει αρκετά πιστά την εικόνα της δημόσιας διοίκησης. Αυτό που έχω να τονίσω κατά βάση είναι η ραγδαία αύξηση του αριθμού των αναφορών. Σε σχέση με το 2008 είχαμε μια αύξηση της τάξεως του 19% και σε σχέση με το 2006 -παρατηρείται μια διαρκή άνοδος από τότε- έχουμε μια αύξηση των αναφορών της τάξεως περίπου του 50%. Αυτό δείχνει ότι τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης κατά βάση παραμένουν. Φυσικά και ο θεσμός έχει γίνει πιο ορατός οπότε προσελκύει ούτως ή άλλως περισσότερες αναφορές αλλά νομίζω ότι υπάρχει και ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα. Διαπιστώνουμε ότι βραδυπορεί πάρα πολύ η απονομή της Δικαιοσύνης και ένα μέρος του φόρτου ουσιαστικά μετακυλίεται στους ώμους του Συνηγόρου».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης