Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.7.16

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ


ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ


«Ο Δήμος Αχαρνών, ο 4ος Δήμος της Αττικής και ο 10ος της χώρας, χρειάζεται γενναίες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα. Τολμώ να πω ότι σε συνδυασμό με «προπατορικές» αμαρτίες του, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Μετά τη σημερινή μου επίσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Αχαρνών, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκροτεί μεθαύριο Πέμπτη 14 Ιουλίου, στις 10.30 το πρωί, επείγουσα σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού και συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ώστε να δοθούν λύσεις που αν μη τι άλλο θα σταθεροποιήσουν την κατάσταση στον Δήμο Αχαρνών.

Στη σημερινή μου επίσκεψη στο Δημαρχείο της περιοχής, με τον κ. Δήμαρχο, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Θανάση Κατσιγιάννη, είχαμε μία πολύ ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση για τα σημαντικότερα των προβλημάτων τους. Δεν έκρυψε τίποτα κάτω από το χαλί».

Με αυτή τη δήλωση ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ συνόψισε το περίγραμμα της συνάντησης Εργασίας που είχε το πρωί στο Δημαρχείο Αχαρνών με τη συμμετοχή και του στελέχους της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβιας Γαλλιροπούλου.

Τα θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης είναι τα εξής:

  1. Η ρύθμιση της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου, ο οποίος «τρέχει» το 2016 χωρίς προϋπολογισμό, με προϋπολογισμούς των τελευταίων τριών ετών που δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί και με αδυναμία εκτέλεσης έστω και των αναγκαίων προμηθειών.
  2. Η προαναγραφείσα κατάσταση έχει ως επίπτωση, και με δεδομένα τα χρέη του Δήμου στη ΕΚΟ - ΕΛΠΕ, να μην μπορεί να γίνει προμήθεια ούτε των καυσίμων για τη λειτουργία των Δημοτικών Οχημάτων, μέσα στα οποία και οι Υδροφόρες, απολύτως απαραίτητες εάν συμβεί το οποιοδήποτε περιστατικό σε δασικές εκτάσεις της Πάρνηθας.
  3. Η άμεση αναγκαιότητα δημιουργίας αντιπλημμυρικών υποδομών στους Πρόποδες της Πάρνηθας για να μην επαναληφθούν ακραία φαινόμενα που πρόσφατα είχαν σαν αποτέλεσμα και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.
  4. Η διαχείριση από τον Δήμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, που παραπαίουν μεταξύ ΟΑΕΔ και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και δεν ξεχωρίζουν από πολλές άλλες αναξιοποίητες και ρημαγμένες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός έθεσε στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και το θέμα της ανασφάλειας των πολιτών στην περιοχή, λόγω του σημαντικού δείκτη εγκληματικότητας. Ο δήμαρχος ζήτησε να τηρηθεί το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπως και τη λειτουργία ενισχυμένου Αστυνομικού Τμήματος σε δημόσιο κτίριο, που σημαίνει κέρδος από τη μη καταβολή μισθίου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης