Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.4.10

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010





ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν ήρθε ο κ. Παπασπύρος;

Η. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι στις Βρυξέλλες σε μια ανειλημμένη υποχρέωση.

Σήμερα διαπιστώσαμε ότι βρισκόμαστε σε μια τελειωμένη συμφωνία η οποία μέχρι τώρα συζητήθηκε, αποφασίστηκε ερήμην τουλάχιστον των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα. Βγαίνει μία απόφαση η οποία έρχεται να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.

Η κατάργηση όπως μας είπαν του 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης, τρία χρόνια πάγωμα μισθών, η αλλαγή των συντελεστών των έμμεσων φόρων σε βάρος του καταναλωτή, η αύξηση του ΦΠΑ και όποια άλλα μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά, έρχεται να επιβαρύνουν ακραία τη ζωή των πολιτών. Και μάλιστα μονόπλευρα.

Γιατί συμβαίνει από την άλλη πλευρά, βέβαια με μία διαδικασία μακάρι να βοηθηθεί η χώρα, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται η κοινωνία στο ένα μέρος θετικά και στο άλλο μέρος με πολύ σκληρά μέτρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα κάνετε απεργίες;

Η. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ήδη είναι δρομολογημένη όπως ξέρετε η απεργία για τις 5 Μαΐου. Προφανώς θα αναδείξει την αντίρρησή μας για τα μέτρα που παίρνουν εναντίον των εργαζομένων στο δημόσιο και όχι για την ανάγκη που χρειάζεται η χώρα να αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα που έχει για να βγει από την οικονομική κρίση και την ύφεση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτά τα σκληρά μέτρα είναι από το ’10;

Η. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Άμεσης εφαρμογής και με συγκεκριμένα μέτρα όπως μας είπε ο αρμόδιος Υπουργός και για το ’10 και για το ’11 και γενικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η περικοπή των δώρων και των επιδομάτων από το ’10 στο δημόσιο;

Η. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Θα το ανακοινώσει ο κ. Υπουργός, γιατί απ’ ότι μας είπε ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο. Επομένως θα είναι έτοιμος να πει το τι ακριβώς θα έχει συμφωνήσει τη Δευτέρα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης