Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.4.10

Συνάντηση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με τον Πρέσβη της Γαλλίας.

Αθήνα, 15 Απριλίου 2010
Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ Ντίνος Βρεττός συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Γαλλίας κ Christophe Farnaud όπου συζήτησαν τις αναβαθμισμένες σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των δυο κρατών.



O κ. Βρεττός ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβη για την πολύ θετική στάση που διατηρεί η Γαλλική κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της χώρας μας.

Επίσης τόνισε ότι οι δυο χώρες έχουν κοινές απόψεις πάνω στην Ευρωπαϊκή πολιτική, στο ΝΑΤΟ, στο Κυπριακό, και στην ενταξιακή πορεία της Π. Γ .Δ. Μ.

Ο κ Πρέσβης υπογράμμισε ότι η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας καθώς έχουν κοινό όραμα και στόχους. Το σημείο κλειδί, επεσήμανε, είναι αν θέλουμε ενωμένη Ευρώπη και αν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για αυτήν.

Αναφορικά με τα θέματα Άμυνας, ο Γάλλος Πρέσβης υπενθύμισε την πρόσφατη πρόταση του Γάλλου Υπουργού Άμυνας για συνεργασία στα θέματα Ασφάλειας και Άμυνας των δύο χωρών.

Τέλος, αναφερόμενος στη λειτουργία των Επιτροπών Άμυνας της Γαλλίας της Βουλής και της Γερουσίας, προσκάλεσε τον κ Βρεττό να συναντηθεί με τους ομολόγους του στη Γαλλία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης