Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.5.10

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ - ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Εδώ και 7 μήνες, η ελληνική Κυβέρνηση μαζί με τον Ελληνικό λαό, έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Αποδείξαμε και αποδεικνύουμε κάθε μέρα την αποφασιστικότητά μας να τολμήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Να μειώσουμε τα μεγάλα ελλείμματα, να ελέγξουμε το χρέος, να δημιουργήσουμε τη βάση για μια ανταγωνιστική, βιώσιμη οικονομία, που παράγει επενδύσεις, δουλειές και πλούτο για όλους τους Έλληνες. Να φέρουμε τη διαφάνεια στην κοινωνία και την πολιτική ζωή.

Μεγάλες αλλαγές, απαραίτητες για την Ελλάδα, για την Ελλάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε, για την Ελλάδα τού αύριο. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, απαραίτητες όμως για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία και την καταστροφή.

Με τη σημερινή συνάντηση Κορυφής, με τη σημερινή απόφασή μας, οι χώρες της Ευρωζώνης έδειξαν ότι στέκονται με αποφασιστικότητα δίπλα μας, δίπλα στη χώρα μας, δίπλα στην Ελλάδα. Τις επόμενες μέρες, θα ξεκινήσει η εκταμίευση του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, που εξασφαλίσαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πόροι, που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε, χωρίς την καθημερινή αβεβαιότητα των διεθνών αγορών, το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης της οικονομίας μας.

Σήμερα, όμως, η συνάντηση έδειξε και κάτι παραπάνω. Η ανάγκη να θωρακίσουμε την Ευρωζώνη δεν σχετίζεται μόνο με τα προβλήματα της Ελλάδας. Είναι πολύ ευρύτερο θέμα. Αφορά το σύνολο της Ευρωζώνης, αφορά όλους μας. Και με τις αποφάσεις που πήραμε απόψε οι ηγέτες της Ευρωζώνης, δείξαμε ότι θα δουλέψουμε όλοι μαζί.

Όλοι μαζί, για να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα του κοινού μας νομίσματος, τη σταθερότητα της Ευρώπης, για να μην αφήσουμε ανεξέλεγκτη τη διεθνή κερδοσκοπία στις αγορές, για να βγάλουμε την Ευρώπη από την κρίση, να συμβάλουμε ουσιαστικά στην ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας και, τελικά, να διασφαλίσουμε και δουλειές και σιγουριά για όλους τους πολίτες μας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης