Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.5.10

* "Πάντα υπάρχουν προβλήματα, αν όμως είμαστε αποφασιστικοί, τότε δεν υπάρχουν αξεπέραστα προβλήματα", τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν ανοίγοντας τις εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας. *"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ

"Ξεκίνημα ιστορικής σημασίας"

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας - Τουρκίας καλωσόρισε θερμά τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας και τους υπουργούς που τον συνοδεύουν, καθώς "ήρθαν μαζί, όχι μόνο για να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά για να αποφασίσουμε και να συμφωνήσουμε σε πολύ σημαντικά για τις δυο χώρες μας ζητήματα, που ενδυναμώνουν τη συνεργασία και ανοίγουν μια νέα προοπτική σε αυτή την ιστορική για τις δυο χώρες συνάντηση".



Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης, απευθυνόμενος στον τούρκο πρωθυπουργό, ότι "αισθάνομαι κι εγώ αυτή την βούληση που έχεις δείξει, για αποφασιστικότητα στις προσπάθειες της ελληνοτουρκικής συνεργασίας. Να ξέρεις ότι αυτή η αποφασιστικότητα υπάρχει και από τη δική μας πλευρά".

Και γι' αυτό νομίζω ότι η συνάντηση αυτή είναι ένα ξεκίνημα πράγματι ιστορικής σημασίας, που αποδεικνύεται από τον αριθμό 21 + 1 συμφωνιών και με τη δημιουργία του Ανωτάτου Οργάνου του Διυπουργικού. Είναι μια ιστορική μέρα, πρόσθεσε.

"Πάντα υπάρχουν προβλήματα, αν όμως είμαστε αποφασιστικοί, τότε δεν υπάρχουν αξεπέραστα προβλήματα", τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν ανοίγοντας τις εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας.

"Εξάλλου", προσέθεσε, "εμείς είμαστε πολιτικοί και γνωρίζουμε επίσης πως στην οικονομία και την πολιτική υπάρχουν ρίσκα. Και στη ζωή, όμως, υπάρχουν ρίσκα, τα ξεπερνούμε, όμως, με την αποφασιστικότητά μας".

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας υπογράμμισε στη συνέχεια ότι οι δύο κυβερνήσεις πραγματοποιούν "ένα πολύ σοβαρό βήμα", καθώς "υπογράφονται 21 συμφωνίες σε μια ευρεία θεματολογία" και τόνισε πως με ιδιαίτερη συγκίνηση οι δύο ηγέτες απευθύνουν ένα "μήνυμα μεστό νοήματος".

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης