Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.5.10

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
Αθήνα, 4 Μαΐου 2010




Στην αρχή της συνάντησής τους ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος είχαν τον ακόλουθο διάλογο:



Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μακαριότατε, σας καλωσορίζω. Βρισκόμαστε και πάλι, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας. Δίνουμε μια πολύ σκληρή μάχη. Πιστεύω όμως στις δυνάμεις της πατρίδας, του λαού μας, των πολιτών μας. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Θα αποδείξουμε, όχι μόνο στους εαυτούς μας, αλλά και στη Διεθνή Κοινότητα, που αμφισβητεί ότι η Ελλάδα μπορεί, θα αποδείξουμε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούμε.

Παράλληλα, όμως, μέσα σε αυτή την κρίση, χρειάζεται να φροντίζουμε ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας. Ξέρω ότι και εσείς το πιστεύετε αυτό, αλλά και το πράττετε με τη δράση σας, της Εκκλησίας της Ελλάδας. Και θέλω να σας ευχαριστήσω για όλη τη συμπαράσταση σε αυτές τις πολύ σημαντικές προσπάθειες, που όλοι μας κάνουμε, για να περάσει η Ελλάδα, όσο γίνεται με λιγότερο πόνο, από την κρίση και να ανοίξουμε νέες προοπτικές αισιοδοξίας και ανάπτυξης για τη χώρα.

κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να είμαι σήμερα κοντά σας. Πράγματι, ζούμε όλοι τις δύσκολες αυτές ώρες, παρακολουθούμε με αγωνία τα προβλήματα του λαού μας και τις δυσκολίες της πατρίδας μας και ευχόμαστε γρήγορα να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες.

Ωστόσο, νιώθουμε την ανάγκη να πούμε και εμείς, ως Εκκλησία, ότι όλοι ενωμένοι πρέπει να συνεργαστούμε, για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες.

Σήμερα έρχομαι κοντά σας για δύο θέματα, τα οποία άπτονται της Αρχιεπισκοπής και της Πολιτείας. Το πρώτο θέμα, μέσα σε αυτή την κρίση, όπου πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε και να εργαστούμε, είναι το θέμα των εθνικών κληροδοτημάτων. Είμαι Πρόεδρος σε πολλά εθνικά κληροδοτήματα και βλέπω και την αταξία και την αδυναμία, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν.

Και το δεύτερο είναι ότι, μέσα σε αυτές τις δυσκολίες, είμαστε ήδη έτοιμοι, πέρα από το έργο που γίνεται, να αναπτύξουμε ένα προνοιακό έργο, για να βοηθήσουμε τον τόπο μας, την πατρίδα μας, ως Αρχιεπισκοπή. Θα ήθελα να σας το θέσω υπόψη και να σας παρακαλέσω, επειδή συναντάμε πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα, να δούμε πώς θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε, ώστε οι δυνάμεις της Εκκλησίας, και αυτή τη φορά, όπως πάντα, να βοηθήσουν όσο μπορούν περισσότερο.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μακαριότατε, είναι ευπρόσδεκτες αυτές οι προτάσεις σας για συνεργασία και, είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε, και οι δυο μας, αλλά και η Κυβέρνηση με την Εκκλησία, να συνεργαστούμε σε αυτή την προσπάθεια ανάταξης της κοινωνίας, αλλά και της οικονομίας.

Μιλήσατε για τη γραφειοκρατία. Είναι ο μεγάλος ασθενής ο δημόσιος τομέας - ένας λόγος, για τον οποίο βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση. Νομίζω όμως ότι, αν όλοι συνεργαστούμε, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις αδυναμίες, να αλλάξουμε και το Δημόσιο βεβαίως, προοπτικά, αλλά τώρα, άμεσα, να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά. Και πάλι σας ευχαριστώ.

κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Σας ευχαριστώ κι εγώ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης