Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.5.10

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ Σείχη H.J.BIN JABR AL-THANI

AΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ
ΣΕΪΧΗ HAMAD JASSIM BIN JABR AL-THANI
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
3.5.2010

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Eξοχώτατε κύριε Πρόεδρε, καλωσορίσατε στην Ελλάδα. Σας υποδεχόμαστε εγκάρδια, σαν δοκιμασμένους φίλους της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή μου στη χώρα σας.



Νομίζω ότι όλοι μας είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε πολλές δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ μας. Άλλωστε, ένα μεγάλο βήμα έγινε με την επένδυσή σας στον Αστακό. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι μόνον ο Αστακός και η οικονομική μας σχέση, αλλά είναι και οι άλλοι τομείς που έχουν περιθώρια ανάπτυξης. Βλέπω τον πολιτιστικό τομέα, τον τουριστικό. Είναι πολύ σημαντική η ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των λαών μας, και εσείς πρέπει να επισκεφθείτε τη χώρα μας που είναι πολύ όμορφη, όπως και η δική σας.



Ανήκουμε στην ίδια οικογένεια, αγωνιζόμαστε για τις ίδιες αρχές. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι η Ελλάδα στήριξε πάντοτε τα αιτήματα του αραβικού έθνους. Γνωρίζετε επίσης ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις και εγώ προσωπικά στηρίξαμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Υποστηρίζουμε τη δημιουργία του παλαιστινιακού κράτους και καλούμε το Ισραήλ να δει καθαρά ποιο είναι το συμφέρον του. Το Ισραήλ έχει συμφέρον να συνυπάρξει ειρηνικά με το αραβικό έθνος για την αμοιβαία υποστήριξη των ίδιων συμφερόντων τόσο του αραβικού έθνους, όσο και του παλαιστινιακού λαού και του Ισραήλ.

Εμείς είμαστε αμετακίνητοι από αυτή τη γραμμή και χαιρόμαστε που και οι δύο χώρες μας έχουν εκφράσει αυτή την πολιτική απαίτηση και χαίρομαι γιατί η αντιπροσωπεία σας και εσείς προσωπικά υπογραμμίζετε το ενδιαφέρον της χώρας σας για πολυεπίπεδη συνεργασία με την Ελλάδα.



Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η συνεργασία θα προχωρήσει με καλά αποτελέσματα.



Η Ελλάδα έδωσε μια κρίσιμη μάχη και με αυτή τη συμφωνία που επετεύχθη, νομίζω ότι ανοίγονται δρόμοι για την υπέρβαση της κρίσης.

Και είμαι βέβαιος ότι η αυριανή ημέρα θα είναι καλύτερη για την Ελλάδα. Αλλά πρέπει να τονίσω ότι θα είναι οδυνηρές και μεγάλες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Αλλά πρέπει να κερδίσουμε το μέλλον μας, ένα μέλλον καλύτερο, με κοινωνική δικαιοσύνη, με κοινωνική αλληλεγγύη και να πατάξουμε τους φοροφυγάδες, και όλους αυτούς τους απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος.



Ακόμη μια φορά σας καλωσορίζω, όλους εσάς τους φίλους.





Σεΐχης HAMAD JASSIM BIN JABR AL-THANI: Επιτρέψτε μου καταρχάς, κύριε Πρόεδρε, να σας ευχαριστήσω και να σας μεταφέρω τις θερμές ευχές και τους θερμούς χαιρετισμούς σε σας προσωπικά και στον ελληνικό λαό εκ μέρους του Εμίρη της χώρας μου.

Με εντολή και με οδηγίες από τον μεγάλο Εμίρη, βρίσκομαι σήμερα σε επίσημη επίσκεψη εγώ προσωπικά και τα μέλη της αντιπροσωπείας μου στη φίλη χώρα σας, αν και αυτή η επίσκεψη έχει προγραμματισθεί από πολύ καιρό, αλλά νομίζω ότι πραγματοποιείται σε μία μέρα όπου υπάρχει μια ‘διάνοιξη’, μια οικονομική βελτίωση. Και εύχομαι, αν θέλει ο Θεός, αυτό να αποτελέσει μια νέα καλή απαρχή.



Γνωρίζω ότι η Ελλάδα δεν αποτέλεσε την πρώτη απειλή που δέχτηκε κάποια χώρα. Ο ελληνικός λαός έχει μια αρχαία, ένδοξη ιστορία. Επίσης και η θέση που τήρησε η Ελλάδα έναντι όλων των αραβικών υποθέσεων, και κυρίως έναντι του Παλαιστινιακού, ήταν αξιοπρεπής και δίκαιη. Οι Άραβες θέλουν να συμβιώνουν ειρηνικά με το Ισραήλ. Και εμείς στο Κατάρ ενισχύουμε και υποστηρίζουμε αυτή την άποψη. Θα πρέπει τώρα η διεθνής κοινή γνώμη και το Ισραήλ να καταβάλουν αυτοί τις προσπάθειες για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.



Ερχόμαστε με ανοικτές διαθέσεις, με ανοικτή την καρδιά, για να πραγματοποιήσουμε τη συνεργασία, της οποίας θέσατε εσείς προσωπικά και ο Εμίρης του Κατάρ τα θεμέλια. Και όπως βλέπετε, με συνοδεύουν σήμερα όλοι οι αρμόδιοι για τη συνεργασία αυτή υπουργοί. Είμαστε αποφασισμένοι και θετικοί να συμβάλουμε στις επενδύσεις, ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση. Ελπίζουμε από την ελληνική πλευρά να βοηθήσει σ’αυτή την προσπάθεια και να λειτουργήσουμε μαζί σαν συνεταίροι, ώστε να πραγματοποιήσουμε το αμοιβαίο όφελος.



Άλλη μια φορά ευχαριστώ τον κύριο Πρόεδρο γι’αυτή την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε σε μένα και στα μέλη της αντιπροσωπείας μου ευχόμενος προς την Ελλάδα κάθε ευημερία και ανάπτυξη, αν θέλει ο Θεός.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης