Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.6.10

Συμφωνία στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης υπεγράφη σήμερα το απόγευμα στην Τρίπολη.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Ελ Μαχμούντι ελ Μπαγκντάντι μίλησε για ιστορική μέρα, ενώ ανέφερε ότι η οδηγία που έδωσε ο Μουάμαρ Καντάφι είναι με κάθε τρόπο να αναπτυχθούν οι οικονομικές σχέσεις της Λιβύης με την Ελλάδα.



Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για καθαρό μήνυμα και για αναβίωση μιας παλιάς σχέσης μεταξύ των δύο χωρών η οποία είχε αρχίσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Μουάμαρ Καντάφι.

Οπως ανακοινώθηκε η συμφωνία περιλαμβάνεται σε μνημόνιο το οποίο υπέγραψαν από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης και από τη Λιβυκή ο υπουργός Οικονομικών και Σχεδιασμού.

Οι βασικοί τομείς οι οποίοι περιλαμβάνονται στο μνημόνιο συνεργασίας είναι οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο τουρισμός, τα γεωργικά προϊόντα, η αρχαιολογία, η κατασκευή έργων υποδομής κυρίως λιμενικών, το real estate, η φαρμακοβιομηχανίες καθώς και η υγεία και η παιδεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο πλευρές έθεσαν σφιχτά χρονικά περιθώρια για την εφαρμογή της συμφωνίας και σε τρεις μήνες θα γίνει η πρώτη αποτίμηση της εφαρμογής της.

Επίσης συστήθηκε ειδική ομάδα εργασίας η οποία θα παρακολουθεί την πορεία όλης της συνεργασίας για την οποία ο Λίβυος πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία της κυβέρνησής του από συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας να μετατραπεί σε εταιρική σχέση.

*** Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο με το οποίο θα κλείσουν μεθαύριο Παρασκευή, στη Βιέννη, οι τριήμερες εργασίες του εαρινού συνεδρίου του Διεθνούς Συνδέσμου Τραπεζών, που άρχισαν σήμερα το απόγευμα στα παλιά ανάκτορα του Χόφμπουργκ της αυστριακής πρωτεύουσας, με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων του παγκόσμιου τραπεζικού συσ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης