Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.7.10

Ο Πρόεδρος της Βουλής της Ελλάδας επισκέφθηκε τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός

12/07/2010
Ο ελληνισμός και όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας στηρίζουν τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος μετέβη στο σημείο της γραμμής αντιπαράταξης, στη Λευκωσία.


Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, κατά την εκεί παρουσία του, ο κ. Πετσάλνικος ανέφερε: «Είναι συγκλονιστικό όταν βρίσκεσαι στη γραμμή που χωρίζει την Κύπρο, τη Λευκωσία. Τότε αντιλαμβάνεται κανείς το τι σημαίνει μια χωρισμένη πόλη. Οσοι είχαν την εμπειρία να επισκεφθούν παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα το τείχος του Βερολίνου, καταλαβαίνουν ακριβώς τι σημαίνει να υπάρχει διαχωριστικό τείχος. Αυτό το διαχωριστικό τείχος είναι το τελευταίο που έχει απομείνει σε ευρωπαϊκό χώρο, όπως και το κατεχόμενο μέρος είναι το μόνο κατεχόμενο ευρωπαϊκό έδαφος όπου υπάρχουν δυνάμεις κατοχής. Είναι ώρα να ενταθούν οι προσπάθειες από όλους ώστε να εξευρεθεί βιώσιμη και λειτουργική λύση, όπως περιγράφεται άλλωστε με πολλή σαφήνεια στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Λύση που περιγράφεται επίσης από τις αρχές και αξίες της ίδιας της Ευρώπης, του ευρωπαϊκού κεκτημένου της ΕΕ».

Ο κ. Πετσάλνικος διαβεβαίωσε ότι «ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στηρίζουμε - ο ελληνισμός και όλα τα πολιτικά κόμματα - τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες, στο πλαίσιο του διαλόγου, που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και θέλω να πιστεύω ότι θα αντιληφθεί και η τουρκοκυπριακή ηγεσία και η ηγεσία τη Τουρκίας ότι αυτή η βιώσιμη και λειτουργική λύση δεν πρέπει να καθυστερήσει. Δεν πρέπει να παρεμβάλλονται εμπόδια στην εξεύρεσή της. Είναι κρίμα τον 21ο αιώνα να ζει κανείς τέτοιες καταστάσεις, δηλαδή, τείχη που χωρίζουν τους ανθρώπους τείχη που χωρίζουν τον ίδιο τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, τείχη που χωρίζουν τον πολιτισμό, καταστάσεις που δεν τιμούν σύγχρονες κοινωνίες. Αυτό πρέπει να αντιληφθεί και η τουρκοκυπριακή ηγεσία και η ηγεσία της γειτονικής χώρας, της Τουρκίας».
Καταλήγοντας, ο κ. Πετσάλνικος διαβεβαίωσε τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους ότι «σύσσωμη η Ελλάδα και ο πολιτικός κόσμος είμαστε δίπλα σας για να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης» που θα ωφελήσει ολόκληρο το λαό της Κύπρου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης