Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.7.10

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- 2010-07-19-ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

19.7.2010




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι, 19.7.2010, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Οικονομικών κ.Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος του παρουσίασε τον νέο Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ.Φωκίωνα Γεωργακόπουλο και τους νέους Αντιπροέδρους κ.κ.Βλάσιο Ασημακόπουλο και Βασίλειο Σουλιώτη.





ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλω να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να υπογραμμίσω τη σημασία του έργου σας. Εύχομαι όλα να πάνε καλά σε μια περίοδο δύσκολη για όλους μας και νομίζω ότι ο καθένας στον τομέα του έχει την υποχρέωση να δείξει τον καλύτερο εαυτό του.

Και ο κύριος υπουργός, ο οποίος αγωνίζεται, και αυτός προσπαθεί και νομίζω με πολλές δυσκολίες και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Ο ελληνικός λαός περιμένει πολλά, βέβαια ξέρετε ότι οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά ελπίζουμε ότι θα βγούμε από την κρίση.





Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Πράγματι, οι δυσκολίες είναι πολλές, όπως το είπατε, κύριε Πρόεδρε. Αλλά νομίζω ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε ένα δρόμο. Και αυτό αναγνωρίζεται και από τους εταίρους μας, αλλά πιστεύω και από τους έλληνες πολίτες.



Με μεγάλη χαρά σήμερα σας παρουσιάζω τον νέο Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τους δύο νέους Αντιπροέδρους, τους οποίους ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο πριν από μερικές μέρες. Είναι όχι μόνο εξαίρετοι νομικοί, αλλά και άνθρωποι με μία ευρύτητα πενύματος, που θα βοηθήσουν στο να στηριχθεί και να μπορέσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να αποτελέσει έναν ακόμα πιο ισχυρό σύμμαχο του κράτους και σύμβουλο της πολιτείας για τα μεγάλα ζητήματα.



Έχουμε ξεκινήσει μια συζήτηση με τον Πρόεδρο για την αναδιοργάνωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γιατί - όπως ξέρετε - έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και είναι κρίμα αυτό το δυνατό επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει να μην χρησιμοποιείται με τον καλύτερο τρόπο για τις μεγάλες υποθέσεις που απασχολούν το ελληνικό δημόσιο.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης