Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.9.10

Δήλωση του Προέδρου του ΕΚ για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2010.

" Χαιρετίζουμε την επανάληψη των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων προκειμένου να επιλυθούν τα θέματα του τελικού καθεστώτος. Καταδικάζουμε αφενός απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη, αλλά παίρνουμε αφετέρου θάρρος από τη δεδηλωμένη αποφασιστικότητα των δύο πλευρών να μην επιτρέψουν σε οποιαδήποτε πράξη βίας να διαψεύσει τις ελπίδες για ειρήνη μεταξύ των δύο λαών.



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να υποστηρίξει κάθε βήμα της πορείας των απευθείας διαπραγματεύσεων που αρχίζουν σήμερα και της τελικής διευθέτησης που θα οδηγήσει στην ανάδειξη ενός ανεξάρτητου, δημοκρατικού και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους που θα ζήσει ειρηνικά και με ασφάλεια δίπλα στο Ισραήλ. Μιας διευθέτησης η οποία θα επιτρέψει τη δίκαιη, διαρκή και συνολική ειρήνευση στην περιοχή βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και που θα λαμβάνει υπόψη τις πολύτιμες συνεισφορές όπως αυτή της Αραβικής Ειρηνευτικής Πρωτοβουλίας. Η συμφωνία, η οποία πρέπει να επιτευχθεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, δεν θα εκπληρώσει μόνο τις δικές μας ελπίδες μας για μια σταθερή, δημοκρατική, ειρηνική και ευημερούσα Μέση Ανατολή, αλλά κυρίως τις θεμιτές προσδοκίες τόσο του ισραηλινού όσο και του παλαιστινιακού λαού.

Συνεργαζόμενο στενά με την Ύπατο Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Κάθριν Άστον, και μέσω του έργου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο που συνενώνει βουλευτές από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υποστηρίξει ενεργά τις διαπραγματεύσεις αυτές στον διάλογο που διεξάγει με τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των λαών της περιοχής. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οικοδομώντας την αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στην επιτυχή έκβαση της διαπραγματευτικής διαδικασίας που εγκαινιάζεται σήμερα".

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης