Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.10.10

Χαιρετισμός της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρτίας

Χαιρετισμός της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρτίας

κ. Κάρολου Παπούλια

Λευκωσία, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010











Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι,



Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά βρίσκομαι στην Λευκωσία για την επέτειο της κήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα, είναι μέρα να θυμηθούμε τα σημαντικά επιτεύγματα του κυπριακού λαού αλλά και να αναστοχαστούμε την πορεία μας. Επίσης είναι ημέρα μνήμης και οφειλόμενης τιμής στον Εθνάρχη Μακάριο, ο οποίος αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία και σημείο αναφοράς για όλους μας . Το Κυπριακό είναι ακόμη ανοικτή πληγή. Η επανένωση παραμένει ζητούμενο.



Κυρίες και κύριοι,



Η Λευκωσία είναι η τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μας υπενθυμίζει καθημερινά την ανοχή της διεθνούς κοινότητας στην παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει πλέον την τουρκική κατοχή με το καίριο πλεονέκτημα ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχοντας υιοθετήσει το ευρώ, έχει ενταχθεί στο σκληρό πυρήνα της. Η ιδιότητα του κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσδιορίζει πλέον και τις βασικές πτυχές της λύσης του Κυπριακού. Η λύση θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στο ευρωπαϊκό δίκαιο, στο κοινοτικό κεκτημένο.



Κύριε Πρόεδρε, η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τις προσπάθειες που καταβάλετε καθώς και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε για την εξεύρεση μιας δίκαιης βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει πραγματική πολιτική βούληση. Στο χέρι της είναι η άρση του αδιεξόδου. Μόνο έτσι θα εξομαλυνθούν πλήρως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και θα διευκολυνθεί η πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης