Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.11.10

* ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ* NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2010




Η Ελλάδα είναι παρούσα σ’ αυτή τη συνάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αφρικής, πρώτα απ’ όλα, γιατί είναι ζωτικού συμφέροντος για τη χώρα μας. Είμαστε γείτονες με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, στη Μεσόγειο και είναι πολλοί οι τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε και διμερώς, αλλά και πολυμερώς. Τομείς όπως αυτοί της κλιματικής αλλαγής, της λαθρομετανάστευσης, της ενέργειας.

Και βεβαίως, η Αφρική είναι μια περιοχή όλο και περισσότερο αναπτυσσόμενη, δυναμική, με πολλές προοπτικές και για την ελληνική και για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Η συνεργασία αυτή έχει μέλλον, ουσιαστικό και σημαντικό. Και πιστεύουμε στην αναθέρμανση των σχέσεών μας, που υπήρχαν ήδη και από τις πολλές ελληνικές κοινότητες σε όλη την Αφρική, οι οποίες όμως σήμερα μπορούν να αποτελέσουν και έναν σύνδεσμο, μια ουσιαστική γέφυρα, ακόμα μεγαλύτερης συνεργασίας της Ελλάδας με τις χώρες της Αφρικής.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης