Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.11.10

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΒΙΡΜΑΝΙΑ, AUNG SAN SUU KYI

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΒΙΡΜΑΝΙΑ, AUNG SAN SUU KYI
Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2010





Ο Πρωθυπουργός. Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Aung San Suu Kyi, η οποία απελευθερώθηκε μετά από πολύχρονο κατ’ οίκον περιορισμό που της είχε επιβάλει το στρατιωτικό καθεστώς στη Βιρμανία.

Επισημαίνεται ότι, το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, είχε ανακηρύξει την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Βιρμανία, Aung San Suu Kyi, Ειδική Επίτιμη Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την απελευθέρωσή της, αλλά και τη στήριξή του, προσωπικά και εκ μέρους του Ελληνικού λαού. Ιδιαίτερα τόνισε ότι, εμείς οι Έλληνες κατανοούμε απολύτως τη σημασία της στέρησης των ελευθεριών, πολύ περισσότερο που η χώρα μας έχει ζήσει στην πρόσφατη ιστορία της ένα δικτατορικό καθεστώς.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι, τόσο ο ίδιος όσο και η Σοσιαλιστική Διεθνής παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις που αφορούν τόσο την ίδια όσο και την χώρα της.

Η Aung San Suu Kyi ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό αλλά και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό για την στήριξη και τη συμπαράστασή του.

Εξέφρασε και τη συγκίνησή της γιατί, όπως εξήγησε, η Ελλάδα είναι για την ίδια, που μεγάλωσε με τους ελληνικούς μύθους, η αγαπημένη της χώρα, και πάντα ήθελε να επισκεφθεί τον Όλυμπο. Ανέφερε, μάλιστα, ότι είχαν την επιθυμία να επισκεφθούν τη χώρα μας με τον αποθανόντα σύζυγό της.

Ο Πρωθυπουργός της απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα μας και συμφώνησαν να έχουν συνεχή επικοινωνία και επαφές για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης