Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.11.10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, 26.11.2010, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ.Κωνσταντίνο Μίχαλο και τους Προέδρους και Αντιπροέδρους της Λέσχης των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων κ.κ.Guy Mathiolon, Pierre Simon, Ulrich K?ster και Dursun Topcu.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας καλωσορίσω σε μια κρίσιμη στιγμή για τις χώρες μας, για τους λαούς μας, για την Ευρώπη, για την παγκόσμια οικονομία.

Ποτέ άλλοτε στα τελευταία χρόνια η οικονομία δεν ήταν το Α και Ω της συζήτησης για το μέλλον των κοινωνιών μας.

Εμείς οι Ευρωπαίοι κάναμε ένα λάθος: δεν σταθεροποιήσαμε και δεν επαυξήσαμε την πολιτική δύναμη της Ευρώπης, για να προστατευθούμε από την επέλαση των οικονομικών κέντρων και των Τραπεζών.



Ένας επιφανής Ευρωπαίος πολιτικός, όπως ήταν ο Helmut Schmidt, πρωταγωνιστής του ευρωπαϊκού νομίσματος, που υποστήριζε ότι χωρίς ίδιο νόμισμα δεν θα μπορούσε να ζήσει και να προχωρήσει η Ευρώπη, αυτός ο μεγάλος πολιτικός δεν πρόβλεψε την πολιτική αδυναμία της Ευρώπης.



Η Ελλάδα περνάει μια κρίση. Αλλά δεν είναι ελληνική κρίση. Διάβαζα σήμερα στις γερμανικές εφημερίδες τις δηλώσεις του κ.Axel Weber, ότι ίσως τα 770 δισεκατομμύρια να μην φτάσουν και πρέπει να ανοίξει περισσότερο η ομπρέλα γι’αυτούς που πρέπει να βάλει μέσα από σήμερα μέχρι τα επόμενα χρόνια.

Πάλι ένας σεισμός για την Ευρώπη και ένας καθαρός υπαινιγμός του κ.Weber ότι έρχεται η Πορτογαλία και ίσως - που εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα - η Ισπανία, η οποία είναι μεγαλύτερη και από τις τρεις οικονομίες: την ιρλανδική, την ελληνική και την πορτογαλική.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης