Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.5.10

Οι συμφωνίες και τα μνημόνια που υπεγράφησαν

Οι συμφωνίες και τα μνημόνια που υπεγράφησαν

Με 21 συμφωνίες, μνημόνια και διακηρύξεις, που υπεγράφησαν από τους 17 υπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, επισφραγίζεται η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας και η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο οποίος με τον έλληνα ομόλογό του Γ. Α. Παπανδρέου υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του Συμβουλίου.

* "Πάντα υπάρχουν προβλήματα, αν όμως είμαστε αποφασιστικοί, τότε δεν υπάρχουν αξεπέραστα προβλήματα", τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν ανοίγοντας τις εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας. *"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ

"Ξεκίνημα ιστορικής σημασίας"

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας - Τουρκίας καλωσόρισε θερμά τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας και τους υπουργούς που τον συνοδεύουν, καθώς "ήρθαν μαζί, όχι μόνο για να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά για να αποφασίσουμε και να συμφωνήσουμε σε πολύ σημαντικά για τις δυο χώρες μας ζητήματα, που ενδυναμώνουν τη συνεργασία και ανοίγουν μια νέα προοπτική σε αυτή την ιστορική για τις δυο χώρες συνάντηση".

Κύριε Πρωθυπουργέ, κυρίες και κύριοι υπουργοί, αγαπητοί συνεργάτες, σήμερα ήταν μια μεγάλη ημέρα. Πρώτα απ’ όλα, γιατί τράβηξε πολύ, αλλά κυρίως ήταν μια μεγάλη ημέρα γιατί ήταν και ιστορική. Η δουλειά που κάναμε άξιζε, έστω με την κούραση αυτή, για να έχουμε αυτά τα πολύ θετικά αποτελέσματα. Τώρα δεν είναι ώρα να μιλήσω, γιατί ήδη σήμερα είπαμε πολλά και πιστεύω εποικοδομητικά. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους συνεργάτες για την πολύ δημιουργική και αποτελεσματική δουλειά. Το αποτέλεσμα των 21 συμφωνιών.

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ RECEP TAYYIP ERDOGAN.

Αθήνα, 14 Μαΐου 2010

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η τελετή αυτή συνεχίζει, αλλά και αναβιώνει την προσπάθεια που κάνουμε, για τη διάδοση της έννοιας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Και είναι σημαντικό, ιστορικό ελπίζω, το γεγονός ότι υπογράφουμε οι δύο Πρωθυπουργοί, Ελλάδας και Τουρκίας, ο Tayyip, με τον οποίο χθες συμφωνήσαμε σε 21 συμφωνίες, που εμπεδώνουν μια νέα πορεία συνεργασίας και ειρήνης, και εγώ. Τιμώντας αυτή την αρχαία παράδοση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, θέλω επίσης να τονίσω το μήνυμα για ειρήνη ανά τον κόσμο, που θέλουμε Ελλάδα και Τουρκία να δώσουμε στην υφήλιο και, βέβαια, να το συνδέσουμε με την υποψηφιότητα της Τουρκίας και της Κωνσταντινούπολης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που έχουμε κάθε λόγο να στηρίξουμε, αλλά και να βοηθήσουμε ως προς την τεχνογνωσία, αξιοποιώντας τη δική μας, ελληνική εμπειρία, την εμπειρία της «ΑΘΗΝΑΣ 2004».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ RECEP TAYYIP ERDOGAN ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ TOYΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ
Αθήνα, 15 Μαΐου 2010

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης