Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.5.10

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η τελετή αυτή συνεχίζει, αλλά και αναβιώνει την προσπάθεια που κάνουμε, για τη διάδοση της έννοιας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Και είναι σημαντικό, ιστορικό ελπίζω, το γεγονός ότι υπογράφουμε οι δύο Πρωθυπουργοί, Ελλάδας και Τουρκίας, ο Tayyip, με τον οποίο χθες συμφωνήσαμε σε 21 συμφωνίες, που εμπεδώνουν μια νέα πορεία συνεργασίας και ειρήνης, και εγώ. Τιμώντας αυτή την αρχαία παράδοση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, θέλω επίσης να τονίσω το μήνυμα για ειρήνη ανά τον κόσμο, που θέλουμε Ελλάδα και Τουρκία να δώσουμε στην υφήλιο και, βέβαια, να το συνδέσουμε με την υποψηφιότητα της Τουρκίας και της Κωνσταντινούπολης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που έχουμε κάθε λόγο να στηρίξουμε, αλλά και να βοηθήσουμε ως προς την τεχνογνωσία, αξιοποιώντας τη δική μας, ελληνική εμπειρία, την εμπειρία της «ΑΘΗΝΑΣ 2004».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ RECEP TAYYIP ERDOGAN ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ TOYΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ
Αθήνα, 15 Μαΐου 2010




Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η τελετή αυτή συνεχίζει, αλλά και αναβιώνει την προσπάθεια που κάνουμε, για τη διάδοση της έννοιας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Και είναι σημαντικό, ιστορικό ελπίζω, το γεγονός ότι υπογράφουμε οι δύο Πρωθυπουργοί, Ελλάδας και Τουρκίας, ο Tayyip, με τον οποίο χθες συμφωνήσαμε σε 21 συμφωνίες, που εμπεδώνουν μια νέα πορεία συνεργασίας και ειρήνης, και εγώ.

Τιμώντας αυτή την αρχαία παράδοση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, θέλω επίσης να τονίσω το μήνυμα για ειρήνη ανά τον κόσμο, που θέλουμε Ελλάδα και Τουρκία να δώσουμε στην υφήλιο και, βέβαια, να το συνδέσουμε με την υποψηφιότητα της Τουρκίας και της Κωνσταντινούπολης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που έχουμε κάθε λόγο να στηρίξουμε, αλλά και να βοηθήσουμε ως προς την τεχνογνωσία, αξιοποιώντας τη δική μας, ελληνική εμπειρία, την εμπειρία της «ΑΘΗΝΑΣ 2004».

R. TAYYIP ERDOGAN: (ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αγαπητό φίλο, τον αγαπητό αδερφό, Γιώργο, για τα λόγια του αυτά και για τη χειρονομία του, αυτή τη στιγμή, εδώ. Αν κοιτάξουμε την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, θα δούμε ότι η ιστορία αυτή ξεκινάει από την Αθήνα.

Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τους έζησα κι εγώ, ήμουν εδώ, στην Αθήνα, το 2004, και τους παρακολούθησα. Όλοι μας ήμασταν μάρτυρες μιας πολύ καλής προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Εμείς θα είμαστε πάλι υποψήφια χώρα, θα θέσουμε υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Στην περίπτωση που πάρουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το 2020, ώστε να πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη, ασφαλώς και θα χρειαστούμε την υποστήριξη και τις εμπειρίες της Ελλάδας για τη διοργάνωσή τους.

Μας συγκινεί και μας ευχαριστεί το γεγονός ότι, ο αξιόλογος φίλος μου εξέφρασε την επιθυμία στήριξης και βοήθειας, και με τις εμπειρίες της Ελλάδας, προς την Τουρκία. Βεβαίως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ειρήνη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι συναίνεση, συνεννόηση, συμφωνία.

Στην πραγματικότητα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια εκεχειρία. Γι’ αυτό και η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έχει μεγάλη, μα πολύ μεγάλη σημασία. Εγώ αισθάνομαι μεγάλη τιμή για το γεγονός ότι, στο βιβλίο που έχετε ανοίξει εδώ, θα μπορέσω να γράψω και εγώ δύο λόγια.

Θα βάλω και εγώ την υπογραφή μου, με την ευχή για έναν κόσμο, στον οποίο θα επικρατεί, με όλη τη σημασία της λέξης, η ειρήνη.



Ακολουθεί η υπογραφή στο Βιβλίο Ολυμπιακής Εκεχειρίας



R. T. ERDOGAN: (ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)

Σήμερα, 15 Μαΐου 2010, βρίσκομαι στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του αξιόλογου φίλου μου και συναδέλφου μου, κ. Παπανδρέου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν εκεχειρία εδώ, στο Καλλιμάρμαρο, όπου υπάρχει το Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ειρήνη, είναι εκεχειρία, είναι συμφιλίωση, είναι διάλογος και, με όλες αυτές τις αντιλήψεις, υπογράφω.

Με τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Έχω υπογράψει, αλλά θα ξαναϋπογράψω, ως ένα νέο ξεκίνημα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης