Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.10.16

Γρ. Τύπου πρωθυπουργού : «Η ΝΔ προσβάλλει ευθέως τη Δικαιοσύνη και το σύνολο του δικαστικού κόσμου»

Γρ. Τύπου πρωθυπουργού : «Η ΝΔ προσβάλλει ευθέως τη Δικαιοσύνη και το σύνολο του δικαστικού κόσμου»

«Η Νέα Δημοκρατία προσβάλλει ευθέως τη Δικαιοσύνη και το σύνολο του δικαστικού κόσμου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Όπως σημειώνει, «καλά θα κάνει η ΝΔ να κατανοήσει ότι η εφαρμογή των αποφάσεων των δικαστηρίων δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με συνδικαλιστικούς φορείς», αλλά ότι «αποτελεί θέμα πολιτειακής τάξης και λειτουργίας του Πολιτεύματος».
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας δεν προσβάλλει την κυβέρνηση και την εκτελεστική εξουσία. Προσβάλλει ευθέως τη Δικαιοσύνη και το σύνολο του δικαστικού κόσμου».
Εν είδει υστερόγραφου, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ότι «θα όφειλαν τουλάχιστον να θυμούνται ότι ανάλογου περιεχομένου συνάντηση με την ανώτατη ηγεσία της Δικαιοσύνης, έχει κάνει ως πρωθυπουργός και ο κ. Σαμαράς στις 6/12/2012».
Ανακοίνωση Νέας Δημοκρατίας
Η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της μετά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, και αναφερόμενη στις δηλώσεις των δικαστικών για τα μισθολογικά θέματα έκανε λόγο για «συναλλαγή». «Εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν στους μισθούς των δικαστών, όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις.
Όχι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που αποδεχόμενη την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους συζητήσεις, έχει τις δικές της ευθύνες για την αρνητική εντύπωση που προκαλείται», προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση η ΝΔ και καταλήγει: «Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε προς όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές ότι στις ευνομούμενες δημοκρατικές Πολιτείες, η εκτέλεση της αποστολής της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο γνώμονα ή κριτήριο πέραν  της εφαρμογής των νόμων και μόνον. Οτιδήποτε άλλο αποκτά διάσταση θεσμικής εκτροπής».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης