Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.1.11

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2011







Φίλες και φίλοι, όταν πήρα την πρόσκληση από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Δημήτρη Δρούτσα, να έρθω σήμερα στη γιορτή του Υπουργείου, ήταν δύσκολο να αρνηθώ. Πρώτα απ’ όλα, γιατί πέρυσι τέτοια εποχή, δεν κατάφερα να έρθω, παρότι ήμουν τότε και Υπουργός Εξωτερικών, επειδή τρέχαμε - όχι ότι έχουμε σταματήσει να τρέχουμε.

Πέρα απ’ αυτό, όμως, είναι χαρά μου να βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, σε γνωστούς, σε συνεργάτες, γιατί σας θεωρώ όλους στενούς συνεργάτες, τόσο από τα παλιά, όσο και νέους συνεργάτες, στη μάχη που έχουμε δώσει και παλαιότερα, αλλά που δίνουμε και τώρα για τη χώρα μας, για την εικόνα μας, την αξιοπιστία μας, για τη νέα εμπιστοσύνη που θέλει ο Ελληνικός λαός, αλλά και για τη νέα δυναμική που θέλουμε εμείς να δώσουμε στις διεθνείς μας σχέσεις.

Εγώ ήθελα να είμαι κοντά σας αυτές τις ανθρώπινες στιγμές, για να σας ευχαριστήσω για τη δουλειά που κάνετε. Είναι μια δύσκολη εποχή - το είπε και ο Δημήτρης Δρούτσας - θυσιών, κόπων και πόνου όλων, βεβαίως, και δικών σας. Αλλά χωρίς εσάς, σίγουρα, η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας δεν θα ήταν εφικτή.

Ήδη, με πρωτοβουλίες μας του τελευταίου έτους, πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει μια πολύ βελτιωμένη και ισχυρή εικόνα, σε σχέση με παλαιότερα. Και αυτό οφείλεται και στη δική σας δουλειά, και στις δικές σας προσπάθειες.

Βεβαίως, έχουμε αποδείξει και παλαιότερα ότι μπορούμε. Μπορέσαμε και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και στο χώρο των Βαλκανίων, και στην ευρύτερη περιοχή, και με τις αποφάσεις του Ελσίνκι, και με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να είμαστε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ως μέλος. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, όπως την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλά άλλα.

Σήμερα, έχουμε και πάλι μπροστά μας, αυτή τη φορά, θα έλεγα, μεγαλύτερες και πολυσύνθετες προκλήσεις. Γιατί δεν πρόκειται μόνο για αμιγώς, κλασικά εξωτερικά θέματα, αλλά γιατί αυτά εμπλέκονται με τη διεθνοποιημένη οικονομία και περιβάλλον, όπως και με το φυσικό περιβάλλον και τα πολλά και μεγάλα θέματα της ανθρωπότητας, που αντιμετωπίζουμε, ένα από τα οποία είναι στο επίκεντρο και της δικής μας κρίσης - η διεθνής οικονομική κρίση, η κρίση στην Ευρωζώνη, αλλά βεβαίως και η δική μας, εσωτερική κρίση, την οποία υπερβαίνουμε με μεγάλες αλλαγές και προσπάθειες.

Σε όλα αυτά, καλείστε να παίξετε έναν καθοριστικό ρόλο. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνετε. Εγώ ήθελα να είμαι κοντά σας, αυτή την ανθρώπινη στιγμή, για να σας ευχαριστήσω, αλλά και για να σας ευχηθώ καλή χρονιά, καλή δύναμη, σε εσάς, τα παιδιά σας και τις οικογένειές σας.

Θα είμαι κοντά σας.

Καλή μας επιτυχία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης