Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.1.11

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2011







Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην αρχή της συνάντησής τους, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:



Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Πώς πήγε το Ερζερούμ;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πιστεύω, κύριε Πρόεδρε, ότι βρισκόμαστε σε μία προσπάθεια μεγαλύτερης προσέγγισης, με τις γνωστές δυσκολίες και προκλήσεις, με τα χρόνια ζητήματα που υπάρχουν αλλά, νομίζω, με κοινή βούληση…

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Ήσασταν όμως σαφής στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιήσατε.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πολύ σωστά. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο, για να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας και να μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν.

Έχουμε μάχη και στο ευρωπαϊκό επίπεδο, για την οικονομία της Ευρώπης.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Η πρωτοβουλία σας, πώς πάει; Έχει απήχηση;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η πρωτοβουλία για τα ευρωομόλογα προχωρά, γιατί έχει ανοίξει η συζήτηση για μια πιο ουσιαστική διακυβέρνηση στην Ευρώπη, κάτι που θα συμβάλλει πολύ και στη σταθερότητα και θα βοηθήσει και την Ελλάδα. Γιατί εμάς, θα μας βοηθήσει να κάνουμε και τις αλλαγές για ένα κράτος δικαίου. Πιστεύω ότι αυτό ζητάει και ο Ελληνικός λαός. Ένα κράτος ευνομίας και δικαιοσύνης, όπου όλοι θα συνεισφέρουν με τις δυνατότητές τους, με ισότιμο τρόπο, καθώς και μια πραγματικά αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Και μια βοήθεια για τους αδύναμους.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:: Ακριβώς. Αυτή είναι η βασική μας προσπάθεια, να ενισχύσουμε το κράτος πρόνοιας, το οποίο ήταν και αυτό ανοργάνωτο, χαώδες και πελατειακό. Είναι όχι μόνο υποχρέωσή μας, αλλά και μέσα στους βασικούς μας στόχους, μαζί με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Και ξέρω, κύριε Πρόεδρε, ότι αυτά τα στηρίζετε και εσείς.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Απόλυτα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης