Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.5.11

Αθήνα, 28 Μαΐου 2011
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό του Καναδά, Stephen Harper.

Στην αρχή της συνάντησής τους, ο Γ. Α. Παπανδρέου και ο S. Harper, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:







Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καλώς ήλθατε. Πώς τα πηγαίνει ο Καναδάς;

S. HARPER: Ο Καναδάς τα πηγαίνει σχετικά καλά. Όπως ξέρετε, η οικονομία μας αναπτύσσεται δυναμικά. Η ανάπτυξή μας θα ξεπεράσει το 3% φέτος. Αλλά προφανώς, λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψιν μας όλες τις προκλήσεις, αναφορικά με την παγκόσμια ανάπτυξη. Είχαμε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις στο πλαίσιο του G8 και ανυπομονούμε να συζητήσουμε και μαζί σας γι' αυτά τα θέματα.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εμείς προσπαθούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση, αλλά είμαστε και αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα, για να ξεφύγουμε από την κρίση και να οδηγήσουμε την Ελλάδα ξανά σε μία βιώσιμη ανάπτυξη.

S. HARPER: Έχουμε άριστες σχέσεις με τη χώρα σας και είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε αυτές τις προκλήσεις.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας. Σας ευχαριστούμε για οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης