Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.6.11

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κα ROBERTA ANASTASE
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, 29-6-2011




ROBERTΑ ANASTASE: Κύριε Πρόεδρε, καλωσορίσατε στο Κοινοβούλιο της Ρουμανίας. Θέλω να καλωσορίσω επίσης και τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. Όπως ξέρετε κ. Πρόεδρε οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ρουμανίας είναι μακροχρόνιες και άριστες – θα μπορούσα να πώ – και η συνεργασία μεταξύ Κοινοβουλίου της Ρουμανίας και της Βουλής της Ελλάδος είναι επίσης άριστη.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή που επιφυλάξατε σε μένα και τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. Χαίρομαι γι’ αυτό που είπατε, ότι οι Ελληνορουμανικές σχέσεις είναι εγκάρδιες, πολύ φιλικές και αναπτυσσόμενες συνέχεια. Πριν από λίγο ήμουν στο επιχειρηματικό forum όπου διαπιστώνει κανείς εντυπωσιακή ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και μάλιστα σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης. Και αυτό είναι ένα κατόρθωμα και από τους Ρουμάνους και από τους Έλληνες επιχειρηματίες. Συνάντησα πριν από λίγο την ομάδα των Ελλήνων επιχειρηματιών και ήταν αισιόδοξοι ότι θα αναπτύξουν πολύ περισσότερο τις ήδη υπάρχουσες άριστες σχέσεις.

Θέλω όμως να σας πληροφορήσω για κάτι που ενδιαφέρει και εσάς κα Πρόεδρε της Ρουμανικής Βουλής: ότι βρίσκομαι μαζί σας αλλά δεν σας το κρύβω ότι το μυαλό μου ταξιδεύει προς την Ελληνική Βουλή, γιατί αυτή την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη μια πάρα πολύ σημαντική διαδικασία και μια ψηφοφορία από την οποία εξαρτώνται πάρα πολλά. Τα επόμενα βήματα της Ελλάδος για να ξεπεράσουμε την κρίση. Ο συνάδελφός σας κ. Πετσάλνικος με τον οποίο είχα πρόσφατα μία συνάντηση, θα έχει πολύ δουλειά και μεγάλη ένταση.

Αλλά είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά, θα είναι θετική η ψήφος και έτσι θα ξεπεραστεί και το τελευταίο εμπόδιο για να ασχοληθούμε όλοι με μία δύσκολη δουλειά, που είναι να ξεπεράσουμε την κρίση και να ικανοποιήσουμε τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την κρίση αυτή και από τα αυστηρά μέτρα τα οποία λάβαμε για να μπορέσουμε να την ξεπεράσουμε.
Και τα γνωρίζετε και εσείς γιατί και η Ρουμανία πήρε αντίστοιχα και ανάλογα μέτρα.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης