Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.7.11

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2011

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου

για την υπόθεση των υποβρυχίων





Σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής πραγματοποιήθηκε κλήρωση, υπό τον Πρόεδρο κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από την κλήρωση συγκροτήθηκε το Δικαστικό Συμβούλιο μετά την από 1η Ιουλίου 2011 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην Υπουργού κ. Απόστολου - Αθανάσιου Τσοχατζόπουλου, για αξιόποινες πράξεις, σχετικά με την από 15-2-2000 σύμβαση κατασκευής και παράδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό υποβρυχίων τύπου 214.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποτελείται από 5 τακτικά και 3 αναπληρωματικά μέλη, έναν εισαγγελέα και έναν αναπληρωτή εισαγγελέα, τα ονόματα των οποίων είναι τα ακόλουθα:



Τακτικά μέλη:

1. Βασίλειος Λαμπρόπουλος (Άρειος Πάγος)

2. Νικόλαος Λεοντής (Άρειος Πάγος)

3. Ιωάννης Παπαδόπουλος (Άρειος Πάγος)

4. Ευδοξία Γαλανού (Συμβούλιο της Επικρατείας)

5. Νικόλαος Ρόζος (Συμβούλιο της Επικρατείας)



Αναπληρωματικά μέλη:

1. Βιολέτα Κυτέα (Άρειος Πάγος)

2. Δημήτριος Πατινίδης (Άρειος Πάγος)

3. Γεώργιος Παπαγεωργίου (Συμβούλιο της Επικρατείας)



Εισαγγελέας: Νικόλαος Μαύρος (Άρειος Πάγος)

Αναπληρωτής Εισαγγελέας: Ιωάννης - Σπυρίδων Τέντες (Άρειος Πάγος)

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης