Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.7.11

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2011
Ο Πρόεδρος της Βουλής κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Πα.Δ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 8ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, η οποία ολοκληρώνεται το Σάββατο.



Κατά την ομιλία του στην αίθουσα της Γερουσίας, ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τον ελληνισμό της Διασποράς με την Ελλάδα, τονίζοντας πως «ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες, ο απόδημος ελληνισμός είναι για τη χώρα μας εθνικό κεφάλαιο» και πρόσθεσε πως «αποτελεί χρέος όλων μας, να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στην υπέρβαση της κρίσης και στη δημιουργία μιας νέας προοπτικής, με οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη».

Ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. να μετουσιώσουν την εμπειρία που θα πάρουν από την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, σε δράση υπέρ της χώρας, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «η επιχειρηματικότητα, οι δυνατότητες δημόσιας και πολιτικής παρέμβασης, η διεθνής δικτύωση, η τεχνογνωσία, όλη αυτή η δυναμική των Ελλήνων της Διασποράς, θα μπορούσε να συμβάλει τα μέγιστα για μια κατά το δυνατόν ταχύτερη ανάκαμψη από την οικονομική κρίση».

Ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε το διπλό ρόλο που έχουν οι συμμετέχοντες στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού. «Από τη μια, εκπροσωπείτε, ως πολιτευτές, τις χώρες που είναι πλέον οι νέες σας πατρίδες. Από την άλλη όμως, αισθάνεστε και ενεργείτε και ως πρεσβευτές «διπλής ταυτότητας» και τα προσωπικά σας επιτεύγματα αποτελούν απάντηση στη μεμψιμοιρία και την απαξίωση - μια απόδειξη ότι το πείσμα και η εργατικότητα των Ελλήνων είναι το χαρακτηριστικό στο οποίο πρέπει και μπορούμε να επενδύσουμε για το μέλλον μας», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε την ευχή «με πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, να μπορέσουμε από κοινού να διαμορφώσουμε τις στρατηγικές εκείνες που θα εξυπηρετήσουν και θα προωθήσουν τα κοινά μας συμφέροντα, αλλά, πρωτίστως, εκείνες τις στρατηγικές που θα μας οδηγήσουν σύντομα στην ανάκτηση της οικονομικής μας αυτοτέλειας και της εθνικής μας υπερηφάνειας».

Αύριο στις 11.00, ο Πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης