Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.8.11

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2011
ΔΗΛΩΣΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
(ΚΑΠΕ)



Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες είχαν μείνει αναξιοποίητες.
Ένας βασικός τομέας είναι αυτός της ενέργειας. Είναι πια κεντρική πολιτική μας η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να στηρίζεται σταθερά στις δικές της και όχι σε δάνειες δυνάμεις, μεγαλύτερη αυτονομία, μεγαλύτερη ανεξαρτησία ενεργειακή.
Παράλληλα, με συνεργασία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ανοίγονται ήδη προοπτικές εξαγωγών στην κατασκευαστική βιομηχανία, σε τεχνολογικούς τομείς όπου η Ελλάδα πρωτοπορεί σε καινοτομία.
Στηρίζουμε ιδιαίτερα αυτή την προσπάθεια ως κεντρική πια πολιτική, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα πάρα πολλά νοικοκυριά, το σύνολο των νοικοκυριών στη χώρα μας, σιγά-σιγά, να μπει σε προγράμματα - σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και με τους δημόσιους φορείς και με τους ιδιωτικούς φορείς - συντήρησης, σε προγράμματα που θα μειώσουν σημαντικά τις ενεργειακές ανάγκες κάθε νοικοκυριού, άρα και το κόστος που υπάρχει στην ενέργεια, εγγυώμενοι, παράλληλα, πάρα πολλές νέες δουλειές για τη νέα γενιά.
Είναι, λοιπόν, όχι μόνο ένα φιλόδοξο πρόγραμμα στη θεωρία, αλλά στην πράξη ήδη προχωράει και έχει τεράστια σημασία για το μέλλον η στροφή της χώρας μας σ’ ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης