Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.9.11

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής

με Γερμανούς δημοσιογράφους



Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με 32 Γερμανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Βουλή στο πλαίσιο κοινής πρωτοβουλίας των αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και το Βερολίνο, για αμοιβαίες ενημερωτικές επισκέψεις εκπροσώπων των ΜΜΕ Ελλάδας και Γερμανίας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε διεξοδικά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων της και του κοινού νομίσματος, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη μείωση των ελλειμμάτων, «τομείς στους οποίους έχει ήδη επιτευχθεί σημαντική πρόοδος», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη περιορισμού του δημόσιου τομέα, ώστε να περισταλούν οι κρατικές δαπάνες και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν αποδοτικότερες και αποτελεσματικότερες.
Ο κ. Πετσάλνικος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του γερμανικού Τύπου και για τη σημαντική μείωση του προϋπολογισμού της Βουλής. Σημείωσε ότι οι περικοπές στις αποδοχές των βουλευτών, μετά και την πρόσφατη απόφαση για μη καταβολή ενός μηνιαίου μισθού, υπερβαίνουν το 40%, ενώ σημαντικές μειώσεις έχουν, επίσης, γίνει στις αποδοχές των υπαλλήλων, καθώς και στις εν γένει δαπάνες του κοινοβουλίου, ενώ και ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής έχει μειωθεί κατά 90 από το Σεπτέμβριο του 2009.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι προβλήματα συναφή με αυτά της Ελλάδας αντιμετωπίζουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και ισχυρές οικονομίες. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, είπε ότι δεν βοηθούν ούτε στις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας αλλά ούτε στη συνολική πορεία της ευρωζώνης, την οποία πρέπει να διέπει πνεύμα αλληλεγγύης και συλλογικότητας.
Ο κ. Πετσάλνικος τόνισε ότι κεντρικό μέλημα της Ελληνικής Κυβέρνησης αποτελούν η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, γιατί μόνον έτσι μπορεί να αντιμετωπισθεί η εκτίναξη της ανεργίας που προκαλείται από τη συνεχιζόμενη ύφεση.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής στην ωριμότητα του ελληνικού λαού, που υποβάλλεται σε επίπονες θυσίες , τονίζοντας το χρέος των πολιτικών δυνάμεων να είναι απόλυτα ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες, λειτουργώντας με πνεύμα σωφροσύνης και συναίνεσης στην επίλυση των κρίσιμων προβλημάτων.
Τέλος, ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε την ευθύνη του Τύπου για την παρουσίαση της εικόνας της Ελλάδας χωρίς στρεβλώσεις και την αντικειμενική πληροφόρηση της κοινής γνώμης. Παράλληλα, τόνισε το καθήκον του πολιτικού κόσμου στην οικοδόμηση σχέσεων αλληλοκατανόησης, σεβασμού και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, στην κατεύθυνση ενός κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος συνεργασίας, ανάπτυξης και προόδου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης