Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.10.11

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2011

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Στην αρχή της συνάντησης, είπαν τα εξής:


Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ, μεγάλη νύχτα?
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μεγάλη νύχτα, κύριε Πρόεδρε, και πολύ σημαντικά τα αποτελέσματα για τον Ελληνικό λαό. Ήταν μεγάλη και δύσκολη η διαπραγμάτευση. Όπλο μας ήταν οι θυσίες και οι προσπάθειες του Ελληνικού λαού, που αναγνωρίζονται πια από όλο τον κόσμο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όλο και περισσότεροι θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας, να βοηθήσουν τον Ελληνικό λαό και να συμβάλουν στη μεγάλη προσπάθεια αλλαγής στη χώρα μας.
Και έτσι καταφέραμε τη μείωση ενός μεγάλου βάρους σε ό,τι αφορά το χρέος, ένα βάρος που ο Ελληνικός λαός, η μεσαία τάξη, οι πολίτες της χώρας σηκώνουν τα τελευταία χρόνια. Και μας δίνει και μια μεγάλη ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να μπορέσουμε να δούμε με ελπίδα την επόμενη μέρα. Μια πορεία χωρίς τα μεγάλα αυτά βάρη, ώστε να μπούμε σε μια αναπτυξιακή τροχιά.
Και βεβαίως, οι αποφάσεις αυτές δεν αφορούν μόνο στην Ελλάδα. Αποτελούν και ιστορικές αποφάσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζουμε ότι θα είναι αρκετές πια για να καλμάρουν, να ησυχάσουν τις αγορές και να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις και την κερδοσκοπία απέναντι στο ευρώ, γιατί αυτό επηρεάζει όλους, και την Ελλάδα βεβαίως.
Είναι λοιπόν η ώρα που πρέπει να στρωθούμε και πάλι όλοι στη δουλειά της επόμενης φάσης, που είναι ακριβώς αυτές οι μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα βάλουν τις βάσεις για μια διαφορετική Ελλάδα.
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Όπως λένε, η επόμενη μέρα θέλει δουλειά?

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης