Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.10.11


Επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γιώργο Παπανδρέου με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

28/10/2011





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απέστειλε σήμερα την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γιώργο Παπανδρέου με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου:

«Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου της 28ης Οκτωβρίου εκφράζω τα θερμά και εγκάρδια συγχαρητήρια του κυπριακού λαού, της κυπριακής Κυβέρνησης και εμού προσωπικά στην ελληνική ηγεσία και τον ελληνικό λαό.

Σαν σήμερα, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ο ελληνικός λαός επέλεξε να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη αρνούμενος να υποταχθεί στις δυνάμεις του φασισμού, διεκδικώντας στην πράξη το δικαίωμα του για ειρήνη και δημοκρατία. Οι αγώνες και οι θυσίες του ελληνικού λαού ενέπνευσαν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής προς όλους όσοι έδειξαν με τις πράξεις την πίστη και την προσήλωσή τους σε αυτά τα παναθρώπινα ιδανικά. Μέσα στις φοβερά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που πλήττει με βάναυσο και άδικο τρόπο τον ελληνικό λαό, η καταφυγή στα προανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας αποτελεί το μέγιστο δίδαγμα της επετείου.

Αυτές οι αξίες, η αντίσταση του ελληνικού λαού, καθοδηγούν σήμερα τον κυπριακό λαό στον αγώνα που διεξάγει για απαλλαγή από την κατοχή και την επανένωση της πατρίδας μας.



Με την ευκαιρία αυτή σας εκφράζω την ειλικρινή μας εκτίμηση και ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για τη συνεπή και αδιάλειπτη στήριξή σας καθώς και για τη συνεχή στήριξη και την αμέριστη βοήθεια της Κυβέρνησής σας, της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας και του ελληνικού λαού στον αγώνα που διεξάγουμε.

Είμαι βέβαιος ότι η στενή συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους σε όλα τα επίπεδα.

Παρακαλώ δεχθείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, τη διαβεβαίωση της βαθύτατης εκτίμησής μου καθώς και τις προσωπικές μου ευχές για κάθε επιτυχία στην εκτέλεση του δύσκολου έργου που έχετε να επιτελέσετε».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης