Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.10.11

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2011


Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 

Ο Πρωθυπουργός, αφού ενημερώθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Λευτέρη Οικονόμου και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο Αδαμάντιο Σταματάκη, για την αποστολή, τη διάρθρωση και τα αποτελέσματα της Υπηρεσίας, είπε τα εξής:

Πρώτα απ' όλα, να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία και την Υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος, αυτή τη νέα Υπηρεσία που, μαζί με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δίνει το στίγμα της προσπάθειας που κάνουμε. Όπως είπε και ο Υπουργός, μας παρακολουθεί όλη η υφήλιος, όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όλος ο κόσμος. Παρακολουθούν την προσπάθεια που κάνει ο Ελληνικός λαός, να βάλουμε τάξη στη χώρα μας, να ορθοποδήσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κρίση.
Γι' αυτό, έχουν ιδιαίτερη σημασία, και αυτό ήθελα και εγώ να σηματοδοτήσω, οι σημαντικές επιτυχίες, τα πρώτα βήματα αυτών των επιτυχιών, που γίνονται με τις δικές σας προσπάθειες και τις θυσίες όλου του Ελληνικού λαού, ώστε να αισθανθεί ότι πράγματι οι θυσίες αυτές πιάνουν τόπο και ότι μπαίνει μια τάξη.
Διότι αυτό το οποίο ζητά ο Ελληνικός λαός - και δικαίως το ζητά - είναι το αίσθημα Δικαίου. Λέει, «να βάλουμε πλάτη, να θυσιαστούμε, να δώσουμε» και κάνει μεγάλες θυσίες, όπως και όλοι σας, αλλά θέλει από την άλλη μεριά αυτό να γίνεται με ένα δίκαιο τρόπο και πράγματι να χτυπηθούν τα φαινόμενα, τα οποία μας έφεραν μέχρι εδώ.
Διότι η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η ανομία, η αδικία, είναι αυτά τα οποία σήμερα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, ο Έλληνας πολίτης. Αν δεν υπήρχαν και δεν είχαν διογκωθεί αυτά τα φαινόμενα, δεν θα είχαμε βρεθεί με τεράστια ελλείμματα και τεράστια χρέη.
Άρα, το να βάλουμε τάξη στη χώρα μας είναι προϋπόθεση μιας σωστής κοινωνικής συνοχής, ώστε να υπάρχει και ένα αίσθημα δικαίου και, βεβαίως, να βάλουμε τελικά τη χώρα μας, την οικονομία μας, σε μια βάση σωστή και να μην έχει ανασφάλεια ο Έλληνας πολίτης για το μέλλον του.
Αυτό που κάνετε εσείς είναι ένα παράδειγμα, ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα. Έχετε μια Υπηρεσία που είναι άξια, με ικανούς και νέους ανθρώπους. Έγινε μια αξιοκρατική διαδικασία επιλογής αυτών των ατόμων και χαίρομαι ιδιαίτερα που, και μέσα από αυτή την αξιοκρατική διαδικασία, δείχνουμε ότι έχουμε ένα δυναμικό στη χώρα μας, που δεν έχει να ζηλέψει κανέναν, σε καμία άλλη χώρα, διότι πρωτοπορούμε και σε τομείς που δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς πριν από κάποια χρόνια, όπως στην αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Και βεβαίως, οι επιτυχίες αυτές έχουν κι ένα σημαντικό οικονομικό όφελος. Αλλά όπως είπατε και εσείς, το να υπάρχει ένα κράτος που να στηρίζει τον πολίτη, έχει και ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό όφελος, γιατί αισθάνεται η οικογένεια, αισθάνεται ο γονιός, αισθάνεται το παιδί, ότι υπάρχει μια Πολιτεία που στέκεται κοντά τους και βοηθά σε κοινωνικά προβλήματα ή σε νέα προβλήματα που υπάρχουν, όπως στα ζητήματα του Διαδικτύου. Και όπως πολύ σωστά είπατε, το Διαδίκτυο είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο πια για την κοινωνία μας, αλλά και κάθε νέα εξέλιξη φέρνει και νέα προβλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς.
Εγώ θέλω να σας συγχαρώ γι' αυτή την προσπάθεια. Όπως είπε και ο Αρχηγός, να μην χαριστείτε σε κανέναν. Αυτό είναι το αίσθημα Δικαίου που δημιουργούμε, προστατεύοντας ουσιαστικά τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και δίνοντάς του την αίσθηση ότι η Πολιτεία δεν είναι κάτι ξένο, αλλά είναι κοντά του, για να τον στηρίξει, αλλά και για να προστατέψει τη ζωή του, τις οικονομίες του, τα δικαιώματά του, μέσα από σωστές υπηρεσίες - από το ασφαλιστικό σύστημα, που πρέπει να προστατευτεί, μέχρι το σύστημα υγείας και παιδείας. Να υπάρξει η αίσθηση ότι είναι πράγματι κοντά στους πολίτες η Πολιτεία.
Κατ' αρχήν, να ξέρετε ότι θα είμαι και εγώ κοντά σας, σε όλες σας τις προσπάθειες. Ξέρω ότι και η Ελληνική Αστυνομία κάνει ένα δύσκολο έργο αυτή την εποχή, και πάντα, και θα είμαι κοντά σας.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός αφού συνομίλησε με εργαζόμενους της Υπηρεσίας κατέληξε:
Nα ευχαριστήσω και πάλι όλους σας και να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνετε. Και όχι μόνο για την προσπάθεια, αλλά για την επιτυχή προσπάθεια που κάνετε, η οποία, όπως είπα, δείχνει και την συστηματική προσπάθεια που γίνεται συνολικά να βάλουμε τάξη στο ελληνικό κράτος, για την προστασία του Έλληνα πολίτη, των δικαιωμάτων του και των θυσιών του και, βεβαίως, των οικονομιών κάθε οικογένειας, κάθε νοικοκυριού.
Χαίρομαι που υπάρχει και ένα πνεύμα, όχι μόνο συνεργασίας, αλλά και καινοτομίας, με φαντασία, αλλά και με αγάπη προς το αντικείμενο και αυτό νομίζω είναι επίσης πολύ σημαντικό. Θα έχετε όλη μου τη στήριξη και, βεβαίως, ξέρω ότι και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στηρίζει δυναμικά τις προσπάθειές σας και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.
Να συγχαρώ και τους νέους ανθρώπους, που είναι κοντά μας και έχουν αναλάβει αυτές τις πολύ σημαντικές ευθύνες. Χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι αυτό δείχνει ότι αυτή η νέα γενιά που έχει η χώρα μας, έχει πολλά να δώσει. Είναι μια μεγάλη ελπίδα, που δίνει και σε εμάς κουράγιο.
Καλή συνέχεια και σας ευχαριστώ πολύ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης