Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.3.12

Α
θήνα, 14 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ


Είχα μια πολύ θερμή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κατά την οποία ενημέρωσα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό - ή αν θέλετε για τις μη εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό την έννοια ότι η τουρκική αδιαλλαξία, κακοπιστία και στρεψοδικία εξακολουθεί να εμποδίζει την επίτευξη οποιασδήποτε προόδου. Ενημέρωσα για το γεγονός ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις των τελευταίων τρεισήμισι χρόνων δεν έχουν οδηγήσει σε διάρρηξη του αδιεξόδου, ακριβώς ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης και κλιμακούμενης τουρκικής αδιαλλαξίας, αλλά και για τις απειλές της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας· επίσης, για την επικείμενη ανάληψη από την Κυπριακή Δημοκρατία της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Ο κ. Πρωθυπουργός μού εξέφρασε την πλήρη συμπαράταξη και στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις προσπάθειες για λύση του κυπριακού προβλήματος. Μια συμπαράσταση και συμπαράταξη ολόκληρου του μητροπολιτικού ελληνισμού, του λαού, των πολιτικών κομμάτων. Και μου εξέφρασε και την επιθυμία του κάποια στιγμή να επισκεφθεί την Κύπρο, και ασφαλώς ο κυπριακός ελληνισμός θα τον καλωσορίσει με πολλή αγάπη.

Συζητήσαμε και τα θέματα της οικονομίας. Εξέφρασα την πλήρη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού ελληνισμού, της Βουλής των Αντιπροσώπων ασφαλώς, την οποία εκπροσωπώ, στις προσπάθειες για να υπάρξει υπέρβαση της οικονομικής κρίσης. Επιπροσθέτως, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Κύπρο, ιδιαίτερα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, εκφράζοντας την ελπίδα και την προσδοκία ότι και η Κύπρος και η Ελλάδα θα ξεπεράσουμε τη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία και θα προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και, βεβαίως, και της διαμόρφωσης συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας, συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, όπου είμαστε πρωταγωνιστές για την ειρήνη και τη σταθερότητα και η Κύπρος και η Ελλάδα, ως δύο χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τα ενεργειακά κοιτάσματα και τη συνεργασία συζητήσατε;

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΜΗΡΟΥ: Δεν έχω αρμοδιότητα, βεβαίως, να συζητώ συγκεκριμένες στρατηγικές συνεργασίες, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία εκπροσωπούνται όλα τα πολιτικά κόμματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευνοεί συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου και του ενεργειακού. Πιστεύω, ειλικρινά, ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να υπάρξει μια στρατηγική συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας, η οποία αναβαθμίζει και τη γεωπολιτική-γεωστρατηγική δυνατότητα και της Κύπρου και της Ελλάδας στην περιοχή. Σας ευχαριστώ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης