Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.5.12



ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
12 ΜΑΙΟΥ 2012



Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:
Καλημέρα κ. Πρόεδρε

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καλημέρα

Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:΄
Ήρθα να σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα της διερεύνησης που έκανα ύστερα από την  εντολή που μου δώσατε και πολύ συνοπτικά μπορώ να σας πώ ότι η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στην ανάγκη και τη δυνατότητα σχηματισμού   Οικουμενικής Κυβέρνησης   φιλευρωπαϊκών Δυνάμεων με διετή εντολή,  με όριο την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και με στόχο την δραστική βελτίωση των όρων και την οριστική υπέρβαση του μνημονίου,  ώστε  η Ελλάδα να ξαναγίνει αυτοδύναμη  και κυρίαρχη. Βεβαίως όρος και  προϋπόθεση είναι και η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση αυτή. Το έθεσα στον κ. Τσίπρα το ζήτημα αυτό, δεν έχω λάβει μία θετική απάντηση, πιστεύω όμως ότι εκεί πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας κατά την φαση των διαβουλεύσεων υπό τον δικό σας συντονισμό και τη δική σας προεδρία.
Σας ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Κύριε Πρόεδρε, Υπάρχουν ψίγματα αισιοδοξίας απ΄ότι βλέπω. Ελπίζω να συμβάλλω στο να υπάρξει μία κυβέρνηση, γιατί τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε, την Δευτέρα το ECOFIN, την Πέμπτη νομίζω έχουμε ΝΑΤΟ, την Παρασκευή έχουμε Συμβούλιο Κορυφής.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης