Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.8.12

Αθήνα, 7 Αυγούστου 2012



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Το βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Έχουμε καταβάλει τον προηγούμενο χρόνο μία τεράστια προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανά τα δύο μεγάλα ναυπηγεία, σε συνδυασμό με τα κατασκευαστικά προγράμματα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που καλύπτουν αμυντικές ανάγκες της χώρας, γιατί εκτός από την οικονομία και την οικονομική κρίση, υπάρχει η εθνική κυριαρχία, υπάρχει η υπόσταση του έθνους και πρέπει και αυτό να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν.

Θα συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθούσαμε με στόχο να διασώσουμε τη ναυπηγική βιομηχανία, να προωθήσουμε τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, να προστατεύσουμε την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου και κυρίως να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας, που δεν είναι μόνον θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία, αλλά και πολλών εργαζομένων σε μικρές υπεργολαβικές επιχειρήσεις.

Η πραγματική οικονομία είναι πάντα το πρόβλημα και εάν θέλουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, εάν θέλουμε να ξανακάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική ευρωπαϊκή χώρα, δεν πρέπει να μας απασχολούν μόνον τα χρηματοοικονομικά ζητήματα, αλλά αυτά τα ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με τις επενδύσεις και την εργασία. Είναι δύσκολα. Οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν αναλάβει να φέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει επανέλθει όμως η ιστορία της εφεδρείας. Η θέση σας ποια είναι;

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Το θέμα της εφεδρείας το έχουμε συζητήσει, το συζητήσαμε και πάλι. Ξέρετε ότι εμείς έχουμε μία αρνητική εμπειρία από την εφεδρεία. Η εφεδρεία ήταν μία αναγκαστική κατάσταση, η οποία ποτέ δεν ήταν επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά έχω δεσμευθεί –προεκλογικά- πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο. Και αυτή μου η δέσμευση, σε σχέση με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ισχύει απολύτως. Ό,τι έχουμε πει προεκλογικά, πρέπει να ισχύει απολύτως και η συνεργασία μας έχει ως βάση και θεμέλιο τον κοινό παρονομαστή και των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.

Βεβαίως, θα μιλήσουμε αναλυτικότερα για την εξειδίκευση των μέτρων, ανάλογα με τις προτάσεις που θα φέρει το οικονομικό επιτελείο. Εγώ έκανα μία προσπάθεια την οποία γνωρίζετε, τώρα έχουμε στρατευθεί σε μία απόφαση που ελήφθη, με βάση την εισήγηση που μας έκανε ο κ. Σαμαράς, γιατί πρέπει να διαφυλάξουμε την στρατηγική προοπτική της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να είναι κυβέρνηση μακράς πνοής και να εμπνέει σταθερότητα, να αποπνέει σταθερότητα και να εμπνέει τον ελληνικό λαό με τη σταθερότητα αυτή.

Επίσης θέλω να πω ότι έχουμε σήμερα μία πολύ σημαντική ένδειξη θετική διεθνώς, που είναι η τοποθέτηση που έκανε ο Γερμανός ομόλογός μου, ο πρόεδρος του SPD, του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, σε σχέση με το μέλλον της ευρωζώνης και τους θεσμούς που πρέπει να εγκαθιδρυθούν στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση για να αντιμετωπισθεί η κρίση χρέους, η δημοσιονομική και χρηματοοικονομική κρίση.

Πιστεύω πραγματικά ότι μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί και επειδή τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα παίζουν καθοριστικό ρόλο, εμείς με τα αδελφά κόμματα θέλουμε να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε περισσότερο, τους κοινούς στόχους που έχουμε ως τόπος, ως έθνος και ως κυβέρνηση.

Σας ευχαριστώ».











Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης