Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.8.12

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. Στην εισήγησή του, ο Πρωθυπουργός – μεταξύ άλλων – είπε τα εξής:

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2012


«Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές στο έλλειμμα, με τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. Αντίπαλός μας είναι η ανεργία. Ψάχνουμε τα πάντα. Με την ευκαιρία, να πω ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε τέτοιου είδους λύσεις που έχουν αποτύχει στο παρελθόν. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω, με την ευκαιρία, τους υπουργούς, τα στελέχη και το προσωπικό του υπουργείου Οικονομικών που έχουν καταβάλει πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες, σε καθημερινή βάση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία σε αυτές τις δύσκολες εποχές, τις απαιτήσεις αυτής της δύσκολης συγκυρίας».

Κατά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου:
Δημοσιογράφος: Να μας πείτε αν δέχεστε πολιτικά την εφεδρεία και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης;
Απάντηση: Κοιτάξαμε το πανόραμα όλων των εναλλακτικών που υπάρχουν για μία σειρά από θέματα και θα συνεχίσουν τα στελέχη του υπουργείου τη δουλειά τους. Σας είπα προηγουμένως ποια είναι τα κριτήριά μας

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης