Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.12.12

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κατά τη συνάντησή τους, οι κύριοι Μεϊμαράκης και Αναστασιάδης προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:
Ευ. Μεϊμαράκης: «Καλώς ήρθατε, κύριε Πρόεδρε. Σε μια περίοδο κρίσιμη, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά γενικότερα για τον Ελληνισμό και για την Κύπρο, μέσα στην οικονομική συγκυρία που περνάμε, πιστεύω ότι οι λύσεις που δίνονται μας ανοίγουν ένα παράθυρο, ώστε με τις προσπάθειες που θα κάνουμε –οι κυβερνήσεις και οι λαοί των δύο χωρών, αλλά και εμείς προσωπικά– να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Βουλή των Ελλήνων παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, το οποίο θεωρεί ως κυρίαρχο θέμα για τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Ταυτόχρονα σας εκφράζω την επιθυμία και τη βούληση, εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να έχουμε όσο το δυνατό πιο στενή συνεννόηση και συνεργασία ανάμεσα στα δύο Κοινοβούλια, για να μπορούμε να διαμορφώνουμε κοινές απόψεις και αντιλήψεις στα θέματα που μας αφορούν, στα διεθνή και ευρωπαϊκά fora. Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω και πάλι, ευχόμενος κάθε προσωπική ευτυχία και επιτυχία στις προσπάθειές σας».
Ν. Αναστασιάδης: «Κύριε Πρόεδρε, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη του Κυπριακού Ελληνισμού προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο διαδραμάτισε το σημαντικότερο ρόλο στην προσπάθεια ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν πετύχαμε αυτό το μεγάλο επίτευγμα, είναι και χάρη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και αυτό κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Την ίδια ώρα, βεβαίως, η κοινή μοίρα που διατρέχει τα δύο κράτη, ή –αν θέλετε– τον Ελληνισμό της Κύπρου και το μητροπολιτικό Ελληνισμό, είναι η κρίση που διερχόμαστε στην οικονομία, όπως και
η κρίση που ακόμα παραμένει με τη συνεχιζόμενη κατοχή. Και βεβαίως έχει σημασία η μεγάλη εθνική συμπαράσταση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Είχα την ευκαιρία προηγουμένως να συναντηθώ με τον Πρωθυπουργό και να ενημερωθώ για τις τελευταίες εξελίξεις, που δίνουν νέα προοπτική και ελπίδα στην αντιμετώπιση της δύσκολης περιόδου που περνάμε. Όπως γνωρίζετε, είμαστε κι εμείς στην πορεία του μνημονίου, θέλω όμως να ελπίζω ότι με αποφασιστικότητα και σωστή πολιτική, αλλά και μέτρα, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Εύχομαι το συντομότερο να αισθανθούμε και τα δύο κράτη την ευτυχία ότι ξαναβάζουμε μπροστά και αποκαθιστούμε την περηφάνια και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας».
Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης προσέφερε πλακέτα με ανάγλυφο το νησί της Κύπρου, «τιμής ένεκεν στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης