Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.4.14

Ο Επίτροπος Barnier χαιρετίζει τη συμφωνία ορόσημο που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οριστικοποίηση της τραπεζικής ένωσης:
Ο Επίτροπος Barnier χαιρετίζει τη συμφωνία ορόσημο που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Συμφωνία ορόσημο για την τραπεζική ένωση εγκρίθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Επίτροπος κ. Michel Barnier, αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά, τις Τράπεζες και τις Υπηρεσίες χαιρέτησε αυτή την ιστορική απόφαση και δήλωσε σχετικά:  
"Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε 3 βασικά κείμενα (τον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης, την οδηγία για την ανάκαμψη και εξυγίανση των τραπεζών και την οδηγία σχετικά με τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων) για την ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου στο οποίο στηρίζεται η τραπεζική ένωση. Χάρη στο επίπονο έργο των συννομοθετών, καταστήσαμε την ιδέα της τραπεζικής ένωσης πραγματικότητα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Η ΕΕ πραγματοποίησε τις δεσμεύσεις της: η τραπεζική ένωση συμπληρώνει την οικονομική και νομισματική ένωση, θέτει τέλος σε μια εποχή μαζικών διασώσεων και εξασφαλίζει ότι δεν θα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι όταν οι τράπεζες αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Η τραπεζική ένωση, όχι μόνο συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα αλλά και εξασφαλίζει ένα πραγματικά ευρωπαϊκό σύστημα εποπτείας και εξυγίανσης τραπεζών που αντιμετωπίζουν κρίση. Με τη σημερινή ψήφο, παραμένουμε στη σωστή πορεία για την έναρξη του επιχειρησιακού σταδίου εντός του έτους.»
Το πλήρες κείμενο διατίθεται στη διεύθυνση Rapid στα αγγλικά και στα γαλλικά:http://europa.eu/rapid/press-release_STATEMENT-14-119_en.htm 

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης