Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.5.14

Σημαντικές συναντήσεις με την συμμετοχή Ευρωπαίων Επιτρόπων την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα

Σημαντικές συναντήσεις με την συμμετοχή Ευρωπαίων Επιτρόπων την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα
(11-16 Μαΐου 2014)



Την Αθήνα θα επισκεφτούν την επόμενη εβδομάδα επτά Ευρωπαίοι Επίτροποι προκειμένου να παραστούν σε σημαντικά Άτυπα Συμβούλια Υπουργών της ΕΕ και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε σχετικά: "Την επόμενη εβδομάδα, με την επίσκεψη επτά Ευρωπαίων Επιτρόπων, η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ θα λέγαμε πως φτάνει σε κομβικό σημείο. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι πολλά και σημαντικά: υγεία και ψηφιακές τεχνολογίες, ανταγωνιστικότητα και έρευνα, περιβάλλον και ενέργεια, θαλάσσια πολιτική- όλοι τομείς, η κατάλληλη διαχείριση των οποίων μπορεί να συμβάλλει θετικά στην προσπάθεια της χώρας για ανάκαμψη, ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Καθώς μας χωρίζουν πλέον λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες τόσο από τις επικείμενες Ευρωεκλογές όσο και από την τελική ευθεία της Ελληνικής Προεδρίας, η παρουσία τόσων μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, επιβεβαιώνει όχι μόνο την επιτυχία της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ αλλά και την εμπιστοσύνη της Ευρώπης στην Ελλάδα ως ισότιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Συγκεκριμένα, οι επισκέψεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων έχουν ως εξής:
·         Στις 11-13/5, στην Αθήνα θα βρίσκεται  η Επίτροπος κ. Μαρία Δαμανάκη, αρμόδια για τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Δαμανάκη θα απευθύνει επίσημο χαιρετισμό στο 1ο Συνέδριο Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας (11/5, Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, ώρα 16:00).
Τη Δευτέρα, 12/5, η Επίτροπος θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία στο πλαίσιο της Ημερίδας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας με θέμα "Αλληλεγγύη, το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης" (αμφιθέατρο ΥΠΕΞ, Ακαδημίας 1, ώρα 9:30).
Τέλος, στις 13/5, η Επίτροπος θα λάβει μέρος και θα εκφωνήσει ομιλία για την "Γαλάζια Καινοτομία" στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας (COMPET) για θέματα έρευνας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και του οποίου θα προεδρεύσει ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Ζάππειο Μέγαρο).

·         Τη Δευτέρα, 12/5 η Αντιπρόεδρος της ΕΕ κ. Νέιλι Κρους, αρμόδια για τις Ψηφιακές Τεχνολογίες και ο Επίτροπος κ. Τόνιο Μπορτζ, αρμόδιος για την Υγεία, θα συμμετάσχουν στην Συνδιάσκεψη για την ηλεκτρονική Υγεία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Forum Ηλεκτρονικής Υγείας "Ε-Health Forum 2014" (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 12-14/5). Στην Συνδιάσκεψη οι δύο Επίτροποι θα απευθύνουν εναρκτήριες ομιλίες (14:00-15:00), θα εγκαινιάσουν από κοινού την έκθεση υπηρεσιών και δράσεων ηλεκτρονικής υγείας (e-health) (15:00-15:15) και θα συμμετάσχουν σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη (15:15-16:00).
Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Αντιπρόεδρος κ. Κρους θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (Γραφείο Υπουργού, Χαρ. Τρικούπη 182, ώρα 10:00).

·         Στις 12-15/5 θα επισκεφτεί την Αθήνα ο Επίτροπος κ. Γιάνεζ Ποτότσνικ, αρμόδιος για Θέματα Περιβάλλοντος προκειμένου να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών για θέματα Περιβάλλοντος (ENVI) που πραγματοποιείται από την Ελληνική Προεδρία στις 14/5, προεδρεύοντος του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ιωάννη Μανιάτη (Ζάππειο Μέγαρο).
Ο Επίτροπος θα συμμετάσχει επίσης στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος και Κλίματος των Ευρω-Μεσογειακών χωρών υπό την Ένωση για τη Μεσόγειο (Union for MediterraneanUfM) (Ζάππειο Μέγαρο, 13/5) ενώ στις 12/5, θα εκφωνήσει ομιλία κατά την επίσημη έναρξη των συναντήσεων που διοργανώνει το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας για την ανάδειξη του θέματος των θαλασσίων απορριμμάτων στη Μεσόγειο (Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ώρα 18:00).

·         Την Τρίτη, 13/5, στο Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας  για θέματα έρευνας θα συμμετάσχει η κ. Μόιρα Γκέγκεν-Κουίν, Επίτροπος αρμόδια για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Επιστήμη.

·         Την Τετάρτη, 14/5, θα επισκεφθεί την Αθήνα η Επίτροπος κ. Κόνι Χίδεγκαρντ, αρμόδια για τη Δράση για το Κλίμα προκειμένου να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών για θέματα Περιβάλλοντος (ENVI) που πραγματοποιείται από την Ελληνική Προεδρία στις 14/5, προεδρεύοντος του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ιωάννη Μανιάτη (Ζάππειο Μέγαρο).

·         Τέλος, στις 15 και 16/5, ο Επίτροπος κ. Γκίντερ Έτινγκερ, αρμόδιος για Θέματα Ενέργειας, θα παραστεί στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών για θέματα Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας (Ενέργεια) που οργανώνεται προεδρεύοντος  του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ιωάννη Μανιάτη (Ζάππειο Μέγαρο).

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης