Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.9.14

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Όσλο, όπου τονίσθηκε η ανάγκη διασφάλισης συμμετοχής της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και επισημάνθηκε ότι οι Κοινοβουλευτικοί πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως η μη εφαρμογή των αποφάσεων και η παραπληροφόρηση.

Μάλιστα, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Anne Brasseur, δήλωσε ότι οι Κοινοβουλευτικοί έχουν την ευθύνη να διορθώνουν τα κακώς κείμενα, να ηγούνται του διαλόγου και να συμβάλλουν ως προς τη συνταγματική προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Όσον αφορά στο ζήτημα της Ουκρανίας, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους κινδύνους, τόσο τους στρατιωτικούς όσο και τους ανθρωπιστικούς, από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ιδιαίτερη αναφορά στο κείμενο των συμπερασμάτων έγινε στην επισήμανση του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη ότι "στην Αθηναϊκή Δημοκρατία του 5ου προ Χριστού αιώνα, η αποτελεσματική συμμετοχή στα κοινά αποτελούσε μέρος ολόκληρης της ζωής της κοινωνίας, όλης της εκπαίδευσης των πολιτών, ενώ με τον όρο «παιδεία προς τα κοινά» διακρίνονταν οι ενεργοί στα κοινά Αθηναίοι, οι «πολίτες», από τους αδιάφορους και απολιτικούς «ιδιώτες»".

Στο περιθώριο της Διάσκεψης στην οποία μετείχαν οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Μεϊμαράκης συνομίλησε με τους περισσότερους από τους ομολόγους του, αποκομίζοντας την άποψη ότι οι κυβερνήσεις των χωρών που εκπροσωπούν, επιβραβεύουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός αντιμετωπίζοντας θετικά την οικονομική κρίση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης