Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.10.14

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η UEFA υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η UEFA υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η UEFA ( Union of European Football Associations ή Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών) υπογράφουν σήμερα στις Βρυξέλλες μια συμφωνία συνεργασίας για τα τρία επόμενα έτη.
Με την παρουσία του κ. Jos é Manuel Barroso , προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για τον αθλητισμό, και ο κ. Michel Platini , πρόεδρος της UEFA , θα υπογράψουν τη συμφωνία συνεργασίας με την οποία οι δύο οργανισμοί δεσμεύονται να συνεργαστούν με συστηματικό, συγκεκριμένο και εποικοδομητικό τρόπο για θέματα κοινού ενδιαφέροντος: την αθλητική ακεραιότητα, τον σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, την εξάλειψη των διακρίσεων και την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης. Σκοπός της συμφωνίας είναι να ενισχύσει τη θετική εικόνα του αθλητισμού, ιδίως του ποδοσφαίρου, και να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό του σε όλους τους τομείς του οικονομικού και κοινωνικού βίου. Μετά την υπογραφή, θα ακολουθήσει δημοσιογραφική διάσκεψη της Επιτρόπου Βασιλείου και του Michel Platini στις 16.30 περίπου στο VIP corner του Berlaymont .
Η Επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου δήλωσε: «Η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη συνεργασία μας με την UEFA , βαρυσήμαντο εταίρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του διαλόγου της με τον κόσμο του αθλητισμού. Χαίρομαι που κατά τη διάρκεια της θητείας μου η Επιτροπή ενίσχυσε τους δεσμούς της με την UEFA , χάρη στη στενή συνεργασία μας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που επηρεάζουν το ποδόσφαιρο. Πάγιος στόχος μας ήταν να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα του επαγγελματικού αθλητισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητές του και παράλληλα σεβόμενοι πλήρως το δίκαιο της Ένωσης. Έχουμε επίσης δεσμευτεί ότι θα μεγιστοποιήσουμε την επίδραση του αθλητισμού στην κοινωνία μας ως καταλύτη κοινωνικής αλλαγής σε τομείς όπως είναι η βελτίωση της υγείας, η άτυπη μάθηση και η ισότητα των φύλων. Στο παρελθόν συνεργαστήκαμε επιτυχώς με την UEFA σχετικά με τα θέματα αυτά και η συμφωνία αποτελεί εγγύηση ότι η στενή συνεργασία μας θα συνεχιστεί.»
Ο κ. Michel Platini δήλωσε: «Έχουμε διανύσει μακρά πορεία στις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η παρούσα συμφωνία συνεργασίας αποδεικνύει ότι οι δεσμοί που μας ενώνουν είναι ισχυροί όσο ποτέ άλλοτε. Με την αυξημένη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ενισχύσουμε τη μάχη μας για να διαφυλάξουμε τα αθλητικά ιδεώδη και να προωθήσουμε τη σωστή διακυβέρνηση. Θα συνεργαστούμε ώστε να βρούμε λύσεις στα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο, όπως είναι οι διακρίσεις, οι στημένοι αγώνες, η ιδιοκτησία παικτών από τρίτους ή η βία. Η UEFA χαιρετίζει επίσης το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε να συμβάλει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου βάσης και να εξακολουθήσει να ενισχύει την πραγμάτωση του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι. Έτσι, το ποδόσφαιρο θα μπορέσει να αναπτυχθεί και να ευημερήσει τα προσεχή έτη. Είμαι υπερήφανος για τη συμφωνία και πιστεύω ότι έρχεται σε μια αποφασιστική στιγμή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. »
Τα πεδία συνεργασίας καλύπτουν επίσης τις περισσότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο αθλητισμός: διαφθορά, προσυνεννοημένοι αγώνες, οικονομική αστάθεια, χρήση αναβολικών (ντόπινγκ), βία και ρατσισμός. Τέλος, η συμφωνία επικεντρώνεται σε άλλα θέματα τα οποία, παρά το ότι είναι εξίσου σημαντικά, έχουν προβληθεί λιγότερο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για παράδειγμα, η προώθηση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στο ποδόσφαιρο και μέσω του ποδοσφαίρου.
Ο αθλητισμός αποτελεί κοινό πολιτιστικό αγαθό των Ευρωπαίων. Ενώνει εκατομμύρια πολίτες, ανεξάρτητα της προέλευσής τους, και παίζει έναν όλο και σημαντικότερο ρόλο στην κοινωνία, ιδίως στον τομέα της παιδείας, της κοινωνικής ακεραιότητας και της δημόσιας υγείας. Ο αθλητισμός αποτελεί επίσης έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της οικονομίας που συμβάλλει στην οικονομική μεγέθυνση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.
Ας σημειωθεί επίσης η δέσμευση που ανέλαβε η UEFA να συνεισφέρει ενεργώς στην ευρωπαϊκή εβδομάδα για τον αθλητισμό που θα εορταστεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2015.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης