Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.11.14

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων



Με την ευκαιρία του πανελλήνιου εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων θέλω να εκφράσω τον σεβασμό και την εκτίμηση της Βουλής των Ελλήνων για την ηγεσία, τα στελέχη και το προσωπικό -γυναίκες και άνδρες- και των τριών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας.
Κάθε σύγχρονο κράτος σε όλο τον κόσμο, για την προστασία του, αναβαθμίζει τις αμυντικές υποδομές του αξιοποιώντας τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ο παράγοντας όμως που κάνει τη διαφορά είναι οι άνθρωποι, η ποιότητα του έμψυχου δυναμικού που έχει ως αποστολή να υπερασπίζεται την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Πατρίδας.
Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους που στελεχώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας σε όλη τους την κλίμακα. Προσηλωμένοι πιστά στις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, με την απαράμιλλη αφοσίωσή τους στο εθνικό καθήκον, τον συνεχή εκσυγχρονισμό τους, την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, αποδεικνύουν καθημερινά το εξαιρετικό επίπεδό τους. Και αξίζουν πολλαπλό έπαινο, γιατί μαζί με τον ύψιστο εθνικό τους ρόλο, της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας της Χώρας, επιτελούν και σπουδαίο κοινωνικό έργο όπου και όποτε οι ανάγκες της Πατρίδας και του Λαού καλούν.
Η Ελλάδα αποτελεί όαση σταθερότητας και πυλώνα συνεργασίας και καλής γειτονίας, σ’ ένα γεωπολιτικό περιβάλλον με πολλές αναταράξεις. Στο γεγονός αυτό συμβάλλουν τα μέγιστα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Με τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό τους, την υπευθυνότητα και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος εδραιώνουν αίσθημα ασφάλειας στον λαό μας και στέλνουν μηνύματα ειρήνης και αλληλοσεβασμού στην ευρύτερη περιοχή μας. Ο παράγοντας αυτός είναι κρίσιμος για την πορεία της χώρας, την έξοδο από την κρίση, και αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδυτών και την ανάπτυξη.
Στην προσπάθεια ανάκαμψης της Χώρας μας κι έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε στη δύσκολη αυτή περίοδο, δείξατε το μέτρο της ευθύνης, της φιλοτιμίας και της πίστης σε αρχές και ιδανικά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης