Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.11.14

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής και της Συμβουλευτικής Διασκέψεως (Βουλής) της Κίνας Ντου Κινγκλίν (DU Qinglin)

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής και Συμβουλευτικής Διασκέψεως (Βουλής) Κίνας, κ. DU Qinglin. Ακολουθεί ο διάλογος που είχαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης:



A. Σαμαράς: Να πω ότι η επίσκεψη του Προέδρου είναι μία ακόμα απόδειξη της υψηλής στάθμης, του υψηλού επιπέδου των διμερών μας σχέσεων που αναπτύσσονται με πολύ ταχείς ρυθμούς. Και είναι μεγάλη χαρά να τον υποδεχόμαστε στην Αθήνα. Μόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, πραγματοποιήθηκαν 3 σημαντικές επισκέψεις και 3 επαφές που είχα την ευκαιρία να δω τον Πρόεδρο της Κίνας, τον Πρωθυπουργό της Κίνας και ξανά στο περιθώριο της Συσκέψεως στο Μιλάνο να ξαναδώ τον κ. Li, όπου πραγματικά, μέσα από αυτές τις φιλικές επαφές, εμβαθύνουμε τη σχέση ανάμεσα στις 2 χώρες.
Και θέλω, τέλος, να πω ότι εκτιμούμε πολύ τη συνεπή στήριξη που παρέχει η Κίνα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που πέρασε η Ελληνική Οικονομία και που περνάει σήμερα ακόμα ο Ελληνικός Λαός στην οικονομία μας.

D. Qinglin: Αποτελεί μεγάλη μου χαρά να σας συναντήσω εδώ στην όμορφη Αθήνα και σας αισθάνομαι καλό φίλο που δεν έχουμε βρεθεί για αρκετό καιρό. Εγώ επιτρέψτε μου να μεταβιβάσω τους φιλικούς χαιρετισμούς και καλές ευχές του Κινέζου Πρωθυπουργού του κ. Li Keqiang προς την Εξοχότητά σας.
κ. Πρωθυπουργέ είστε πολύ καλός και γνωστός φίλος του κινέζικου λαού. Αποδίδετε πάντα μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και έχετε δουλέψει πολύ θετικά και σκληρά για τη σύσφιξη φιλίας μεταξύ των δύο πλευρών. Με την ευκαιρία, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μας.
Όπως αναφέρατε, φέτος είχατε δύο συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό μας τον κ. Li Keqiang και κατά τον Μάιο πέρυσι είχατε και την ευκαιρία να επισκεφθείτε και εσείς την Κίνα επίσημα, συμμετέχοντας και στο πολιτιστικό φόρουμ στο Χαντσού. Επίσης, κατά την επίσκεψή σας στην Κίνα, συναντηθήκατε και με τον Πρόεδρο της Εθνικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψής μας, τον κ. Yu Zhengsheng.
Και μπορώ να πω ότι η Κίνα και η Ελλάδα είναι καλοί φίλοι και καλοί εταίροι, εντελώς αξιόπιστοι. Μετά από την κρίση που έγινε στη Λιβύη η χώρα σας βοήθησε 2 φορές στις μεγάλες επιχειρήσεις του επαναπατρισμού των Κινέζων να φύγουν από τη Λιβύη και αν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Η δυναμική υποστήριξη και βοήθεια της Ελλάδας είναι πασίγνωστη στην Κίνα και όλοι οι Κινέζοι λένε καλά λόγια για τη βοήθεια της Ελλάδας.
Η κρίση του χρέους που έγινε στην Ελλάδα αυτά τα χρόνια, προσέλκυσε μεγάλη προσοχή και ανησυχία των Κινέζων φίλων, αλλά είμαστε πάντοτε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τη δυσκολία και θα ξεπεράσει τις προσωρινές δυσκολίες. Και από την πλευρά μας, είμαστε πάντοτε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε τους φίλους μας.
Ως φίλοι πάντοτε παρακολουθούμε την οικονομική ανάπτυξη και την κατάσταση της Ελλάδας. Πριν έρθω στη συνάντηση έμαθα από διάφορα μέσα και επίσης από τον Πρέσβη μας ότι, η ελληνική κυβέρνηση ωθεί τον ελληνικό λαό σε μεταρρυθμίσεις, για να λύσουν, να ξεπεράσουν την κρίση του χρέους. Και έχουν επιτευχτεί σημαντικά και θετικά αποτελέσματα για την θετική ανάπτυξη του ΑΕΠ στο πρώτο εξάμηνο. Δεν είναι εύκολη δουλειά και θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας, ιδιαίτερα μετά από την ύφεση που διήρκησε έξι χρόνια. Θεωρούμε ότι τώρα η Ελλάδα βρίσκεται σε μία σημαντική χρονική καμπή και ως φίλοι χαιρόμαστε να ακούμε όλα τα θετικά νέα σας. Επίσης έχω ακούσει για τα άλλα καλά νέα της χώρας σας όπως ότι πραγματοποιήσατε κιόλας το θετικό πρωτογενές πλεόνασμα και εκδώσατε με επιτυχία τα νέα ομόλογα, δηλαδή επιστρέψατε με επιτυχία στην αγορά της χρηματοδότησης. Έχετε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσετε το βιοτικό επίπεδο του λαού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης