Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.12.14

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ε. Βενιζέλος: Νομίζω ότι σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, της σύνεσης, της σταθερότητας. Αγωνιζόμαστε πολύ καιρό για να πετύχουμε το αυτονόητο. Ο Ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα, δε θέλει εκλογές. Θέλει να προστατεύσουμε αυτή τη στιγμή τους κόπους του και τα επιτεύγματα του, τη σταθερή πορεία της οικονομίας. Δε θα έλεγα ότι υπάρχει βεβαιότητα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία αλλά σήμερα αυξήθηκαν πολύ οι πιθανότητες να γίνει το σωστό.

Δημοσιογράφος: Θα ληφθεί άλλη πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση;

Ε. Βενιζέλος: Η πρωτοβουλία της συναίνεσης, της συνεννόησης, της σύνεσης, η πρωτοβουλία για την ευθύνη που έχει ο καθένας είναι πάντα ανοιχτή. Γιατί είναι κάτι το προφανές, το αυτονόητο, το συνεχές.

Δημοσιογράφος: Μιλήσατε με τον κ. Παπανδρέου και θέλουμε ένα σχόλιο δικό σας μετά από αυτή τη συνάντηση για την απάντηση που έχει δώσει.

Ε. Βενιζέλος: Κοιτάξτε πήρα την πρωτοβουλία να ξαναμιλήσω με τον κ. Παπανδρέου. Είχα πάρει και πριν από εβδομάδες την πρωτοβουλία μια συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών. Βρεθήκαμε στη Βουλή, κάναμε μία συζήτηση γύρω από το επίσης αυτονόητο, ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την ενότητα του χώρου μας που είναι ο εγγυητής της Εθνικής σταθερότητας.

Δημοσιογράφος: Σας είπε όχι ο κ. Παπανδρέου;

Ε. Βενιζέλος: Δική μου προσπάθεια είναι η ενότητα. Η δική μου υποχρέωση ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα συνεχίσω να το κάνω με κάθε τρόπο και είπα στον Γιώργο Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια του κινήματος, όποτε γίνουν εκλογές. Εμείς θέλουμε να γίνουνε, αργότερα, βεβαίως, οι εκλογές. Δεν έλαβα συγκεκριμένη απάντηση αλλά δεν θα σταματήσω τις προσπάθειές μου και αυτό αφορά το σύνολο των δυνάμεων του χώρου».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης