Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.1.16

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη με ΥΠΕΞ Ολλανδίας B. Koenders

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη με ΥΠΕΞ Ολλανδίας B. Koenders (Άμστερνταμ, 12.01.2016)




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης, στο πλαίσιο της ολιγοήμερης περιοδείας του στην Ευρώπη, συναντήθηκε, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, στο Άμστερνταμ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, κ. Bert Koenders.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών επικεντρώθηκε, κυρίως, στο προσφυγικό ζήτημα. ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Ολλανδό Υπουργό για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πρωτοφανείς προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, επισημαίνοντας ότι η χώρα έχει ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα εργάζεται εντατικά και θα ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναγνωρίστηκε ο ρόλος-κλειδί της Τουρκίας στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, καθώς και η ανάγκη ανταπόκρισής της στις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους γεωπολιτικούς λόγους που έχουν δημιουργήσει την προσφυγική κρίση και τόνισε το ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις προσπάθειες ειρήνευσης στη Συρία, ενώ αναγνώρισε τον κομβικό ρόλο της Ολλανδικής Προεδρίας και την ιδιαίτερη σημασία των πρωτοβουλιών που αυτή θα αναλάβει.

Ο κ. Ξυδάκης ενημέρωσε τον κ. Koenders για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει δεχθεί λιγότερη βοήθεια από αυτή που έχει ανάγκη και έχει ζητήσει για να αντιμετωπίσει την προσφυγική/ μεταναστευτική κρίση και χαρακτήρισε ψευδείς τις φωνές που κατηγορούν τη χώρα ότι δεν επιθυμεί τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε την ιδιαίτερη μορφολογία της Ελλάδας και τη σημασία φύλαξης θαλασσίων συνόρων, μήκους χιλιάδων χιλιομέτρων. Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει διασώσει περισσότερους από εκατό χιλιάδες (100.000) ανθρώπους στα θαλάσσια σύνορά της το 2015, τηρώντας τις επιταγές του διεθνούς δικαίου, τη Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες καθώς και τις ιδρυτικές Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, ο κ. Ξυδάκης παρουσίασε στον κ. Koenders τις εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, ενώ τον ενημέρωσε για την πορεία του Ελληνικού Προγράμματος και την ταχεία πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι κύριο μέλημα της ελληνικής Κυβέρνησης είναι να προσελκύσει νέες επενδύσεις, ώστε να δημιουργηθούν οι αναγκαίες για τους Έλληνες πολίτες θέσεις εργασίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης