Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.1.16

Συναντήσεις Υφυπουργού Εξωτερικών Δ.Μάρδα και Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γ. Τσίπρα

Συναντήσεις Υφυπουργού Εξωτερικών Δ.Μάρδα και Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γ. Τσίπρα
με τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των Η.Α.Ε. Khalid Ghanim al Ghaith
(Αθήνα, 14.01.16)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ. Δημήτρης Μάρδας και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Γιώργος Τσίπρας, συνάντησαν, στις 14 Ιανουαρίου 2016, στο Υπουργείο Εξωτερικών, τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αρμόδιο για Οικονομικές Υποθέσεις, κ. Khalid Ghanim al Ghaith.

Κατά τη συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Μάρδα, επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Η.Α.Ε. σε όλους τους τομείς, έγινε επισκόπηση των εκκρεμοτήτων του διμερούς συμβατικού πλαισίου και εκφράσθηκε η κοινή βούληση για την ολοκλήρωση των Συμφωνιών που τελούν υπό διαπραγμάτευση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της 3ης Μεικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Η.Α.Ε., που προγραμματίζεται να συγκληθεί στο Άμπου Ντάμπι, εντός του 2016.

Επίσης, η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τον κ. Al Ghaith ότι η Συμφωνία Αμοιβαίας Προστασίας και Προώθησης των Επενδύσεων, μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναμένεται να κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εντός του Ιανουαρίου.

Κατά τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Γ. Τσίπρα, έγινε ανασκόπηση της πορείας των διμερών οικονομικών σχέσεων και τονίσθηκε αμοιβαίως η σημασία της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας και ΗΑΕ στο πεδίο της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίσθηκε το ενδιαφέρον της εμιρατινής πλευράς για την ενθάρρυνση και διευκόλυνση επενδύσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα υπό το φως των θετικών εξελίξεων στην επένδυση του «Αστέρα» και του «Ελληνικού».

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αεροπορικών μεταφορών, με έμφαση στις σχετικές εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης