Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.1.16

Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
(Βρυξέλλες, 18.01.2016)


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Οι συζητήσεις του Συμβούλιου θα επικεντρωθούν στην κατάσταση στη Συρία και στην πορεία της «Διαδικασίας της Βιέννης». Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν, επίσης, για τις εξελίξεις στο Ιράκ και τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της οργάνωσης ISIS/Daesh, καθώς και για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, υπό το φως της πρόσφατης επίσκεψης του Κουαρτέτου στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. 

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνεται, επίσης, η κατάσταση στην Ουκρανία.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν, τέλος, γεύμα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, κ. Nasser Judeh, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Ιορδανίας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και της τρομοκρατίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης