Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.1.16

Διαδοχικές συσκέψεις για την άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων



Διαδοχικές συσκέψεις για την άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων
για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στη Λευκάδα


Διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, στη Λευκάδα, προκειμένου να συντονίσει και να θέσει τις προτεραιότητες για μελέτες και έργα αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς της 17ης Νοεμβρίου 2015. 

Αρχικά ο Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θόδωρου Χαλικιά, του Εκτελεστικού Γραμματέα Παναγή Ζησιμάτου και υπηρεσιακών στελεχών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λευκάδας.
Στη σύσκεψη αυτή τέθηκαν προτεραιότητες για τη σύνταξη μελετών και την εκτέλεση έργων στους τομείς αρμοδιότητας της Περιφέρειας, δηλαδή στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, τις λιμενικές εγκαταστάσεις και τα δημόσια κτίρια.

Το ποσό που αναλογεί στη Λευκάδα από τα διαθέσιμα – έως τώρα – κονδύλια είναι ύψους 14.900.000 ευρώ για την εκτέλεση έργων και 400.000 για την εκπόνηση μελετών.

Σύμφωνα με την πρώτη ιεράρχηση από πλευράς Περιφέρειας δίνεται προτεραιότητα:
  1. Στην εκτέλεση έργου άμεσης αντιστήριξης του πρανούς στην είσοδο του Αγίου Νικήτα και αναθέσεις γεωτεχνικών και στατικών μελετών στην ίδια περιοχή.
  2. Στην ανάθεση μελέτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην περιοχή Τσουκαλάδες - Πευκούλια καθώς και στην εκτέλεση έργων στην περιοχή Τσουκαλάδες – Αγ. Νικήτας.
  3. Στα έργα αποκατάστασης στις περιοχές «Χορτάτα – Κομηλιό – Δράγανο – Αθάνι - Ι. Μ. Αγ. Νικολάου Νηράς», «Καλαμίτσι – Χορτάτα – Μανάσι – Νικολί- Αγ. Πέτρος», «Κομηλιό – Αγ. Πέτρος – Βασιλική», «Σύβρος – Αγ. Ηλίας – Αγ. Δονάτος» και «Σφακιώτες – Αλέξανδρος – Πλατύστομα – Αγ. Ιωάννης Λειβάδι»
  4. Σε μελέτες και έργα σε εκκλησίες, μοναστήρια και μνημεία.
  5. Στους εκβραχισμούς, προστασία πρανών και βραχοπαγίδες στις περιοχές που υπάρχει ανάγκη
  6. Σε μελέτες αλλά και έργα στα σχολικά κτίρια που υπέστησαν ζημιές, τα οποία ανήκουν στο Δήμο αλλά θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση της Περιφέρειας μέσω προγραμματικής σύμβασης.
  7. Σε μελέτες και έργα για τα λιμάνια Κάλαμου, Καστού, Μεγανησίου, Βασιλικής και Λυγιάς.



«Προτεραιότητα μας είναι η σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Λευκάδας ώστε στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα και να ξεκινήσει η ανάθεση μελετών και η εκτέλεση έργων, προκειμένου να επαναφέρουμε την κατάσταση στο προ σεισμών επίπεδο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συμπληρώνοντας ότι «είναι επείγουσα ανάγκη να προλάβουμε, στο μέτρο του δυνατού, την έναρξη της τουριστικής περιόδου και να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα στις κατεξοχήν τουριστικές περιοχές που έχουν πληγεί, ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην τοπική οικονομία».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή, όπου συζήτησαν το ιδιαίτερο θέμα της εξασφάλισης ασφαλούς πρόσβασης στις παραλίες της περιοχής που είχαν πληγεί από το σεισμό.
Συμφωνήθηκε, λόγω και της τεχνικής ιδιαιτερότητας του θέματος, να ζητηθεί η συνδρομή των αρμοδίων υπουργείων σε μελετητικό, κατασκευαστικό και χρηματοδοτικό επίπεδο.




Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης