Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.1.16

Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών Ελλάδας και Ιταλίας

Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών Ελλάδας και Ιταλίας για τη συνάντηση Τσακαλώτου-Παντοάν




O Ιταλός Υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Παντοάν, δέχτηκε σήμερα τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν πλήθος ζητημάτων της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής ατζέντας.

Πρωτίστως τέθηκαν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον τομέα των μεταρρυθμίσεων καθώς και τα επόμενα βήματα του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Επίσης, η προσφυγική κρίση και κυρίως οι οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις της στα κράτη -μέλη και στο σύνολο της ΕΕ.

Τέλος, συζητήθηκε η ενδυνάμωση των θεσμικών οργάνων της Ευρωζώνης, καθώς και η προοπτική της βαθύτερης ολοκλήρωσης της Νομισματικής Ένωσης, με ιδιαίτερη  έμφαση στον τομέα της τραπεζικής ενοποίησης.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό, ειλικρινές και εποικοδομητικό κλίμα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης